Det forventes, at Apple lancerer en ny MacBook Air i løbet af 2022. Og ikke bare en MacBook Air med lidt bedre specifikationer end den nuværende. Der skulle tværtimod være tale om den største ændring i mere end et årti. Særligt på design-fronten vil den skille sig ud fra den nuværende MacBook Air.

Her er fem af de største ting, vi kan se frem til.

Nyt ikke-kileformet design

Da Apple i sin tid lancerede MacBook Air, var det med et kileformet design, der via en slags optisk illusion fik den til at se tyndere ud, end den i virkeligehden var. Det skulle være slut med det fra og med næste udgave. I stedet vil den komme til at ligne MacBook Pro med en mere ensartet tykkelse. Den nye MacBook Air vil dog få færre porte end Pro'en.

Hvid ramme omkring skærmen

Rammen omkring skærmen bliver mindre - og hvid. Som vi kender det fra den nye iMac. Den vil få samme skærmhak som MacBook Pro, men altså i hvid. Tastaturet bliver også hvidt. På den måde trækker det tråde til den gamle hvide iBook, som nogle Apple-brugere sikkert husker. Selve overfladen af computeren bliver dog ikke hvid. Den vil i stedet komme i de samme farver som den nyeste iMac såsom blå, grøn, pink og orange etc.

Mini-LED

Den kommende Air skulle få samme type skærm baseret på Mini-LED, som den nye MacBook Pro. Det bliver dog uden ProMotion-funktionen, der tilpasser opdateringsfrekvensen til indholdet. Skærmen skulle give både samme 13 tommer, som den nuværende MaBook Air.

M2-chip

Ifølge rygterne vil den nye MacBook Air få en M2-systemchip. Det er en opgraderet udgave af M1-chippen. Den vil ikke blive så kraftfuld som M1 Pro og M1 Max, der sidder i MacBook Pro, men stadig kraftigere end den regulære M1, der sidder i den nuværende MacBook Air. På GPU-siden vil den få 8-10 kerner, hvilket er mere end M1's 7-8 GPU-kerner. På CPU-siden vil den få de samme 8 kerner som nu, men altså i en hurtigere udgave.

Nyt navn

Det sidste rygter går på navnet. Noget tyder nemlig på, at den nye MacBook Air slet ikke kommer til at hedde MacBook Air, men bare MacBook. Det navn har Apple brugt i perioder, men det er efterhånden nogle år siden, der sidst var i brug. Det giver fint mening at droppe Air, hvis den er det eneste alternativ til MacBook Pro. Specielt hvis de nævnte designændringer holder stik.

Lanceringstidspunkt

Det er stadig uvist, hvornår Apple er klar med den nye MacBook (Air). Men vi skal formodentligt hen efter sommerferien, før den kommer.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.