Apples HomePod-højttaler vil i en kommende udgave få understøttelse af ansigtsgenkendelse (Face ID). Sådan lyder rygterne i hvert fald i Apples logistikkæde. David Ho, der er direktør for Inventec Appliances der blandt andet producerer Apples AirPods og HomePods, har i slutingen af sidste uge udtalt at der er en trend i retning af at inkludere ansigtgenkendelse i smarthøjttalere. Udtalelsen faldt på et møde for investorer i forbindelse med fremlæggelsen af Inventecs regnskab. Ho nævner ikke Apple ved navn, men analytikere spekulerer i at han sandsynligvis henvise til næste generation af HomePod'en.

HomePod-højttaleren blev fremvist i staten af juni hvor Apple også oplyste at den ville komme til salg i løbet af december. HomePod er designet til at fungere sammen med et abonnement på Apple Music, men det mest interessante ved HomePod er at den integrerer med Siri. Det kan bruges til at styre selve højttaleren med og til at finde musik med, men det kan også bruges til at sende beskeder med, få oplysninger om vejret med samt betjene intelligente enheder i hjemmet med.

HomePod understøtter også Apples nye AirPlay 2, der blandt andet gør det muligt at afspille musik i flere højttalere på samme tid.

HomePod kan som sagt købes fra december, men desværre kun i Australien, Storbritannien og USA til at starte med. Apple har ikke oplyst et lanceringstidspunkt i Danmark. Prisen i USA bliver $349, hvilket nok ender på lige over 3.000 kroner i Danmark, når den tid kommer.