Irske politikere foreslår at streamingtjenester i Europa skal have mindst 30% europæisk-produceret indhold for at kunne få godkendelse i EU. Det gælder i princippet for alle tjenester, men er selvfølgelig især henvendt til amerikanske tjenester som Apple TV+, Netflix, Amazon Prime etc. Overholder tjenesterne ikke reglen, skal de lukkes ned i Europa, lyder forslaget.

En regel om 30% europæisk indhold vil ramme Apple TV+ hårdere end de andre tjenester, da eksempelvis Netflix allerede nu har et mere afbalanceret forhold mellem og amerikansk og europæisk indhold end Apples tjeneste. På Apple TV+ er der faktisk kun en eneste europæisk produktion på programmet ud af de for nuværende 42 TV-serier (svarende til 2%). For at leve op til et krav om 30% europæisk indhold, vil Apple skulle tilføje 17 nye europæiske produktioner samtidig med at der ikke tilføjes nogle amerikanske.

Selvom reglen foreslås som en EU-regel, vil kravet ikke være indhold produceret i EU, men i Europa generelt. Så selvom Storbritanien er udtrådt af EU, vil indhold produceret dér, også tælle med.