I næste måned vil EU fremlægge et nyt lovforslag, der skal sikre en fælles standard for opladning af telefoner og andre lignende enheder på tværs af producenter. Det skal ske ved at USB-C bliver den eneste tilladte løsning. Det skriver Reuters. Det har EU tidligere forsøgt, men det blev aldrig til noget.

Træder forslaget i kraft denne gang, vil det primært ramme Apple, da en stor del af Android-producenterne allerede nu bruger USB-C. Sidste gang EU raslede med sablen, var Apples modargument, at det ville forhindre innovation, samt skabe mere elektronikaffald, fordi folk blev tvunget til at skifte kabler.

Apples argumenter er selvfølgelig helt ude af trit med virkeligheden. For Apple handler det om, at deres forretningsmodel er baseret på den kontrol, der ligger i at Apples enheder er inkompatible med resten af verden - og ikke noget som helst andet. Derfor skifter Apple også kabler i tide og utide og lancerer nye opladere oftere end nødvendigt, hvis det virkelig var begrænsning af elektronikaffald, det handlede om.

EU har fat i den lange ende, hvis det alene handler om at skaber mindre elektronikskrot. Kigger man på muligheden for innovation, er det nok mere noget man kan debatere. Men så er det heller ikke vigtigere.

Jeg kan godt selv lide Lightning, men lad os være helt ærlige her: Det spiller absolut ingen rolle for mit valg af telefon om ladeporten er baseret på Lightning eller USB-C. Og hvis det endelig gør, så er det ikke til Lightnings fordel. Jeg så meget gerne en fælles standard, så man ikke skal have 117 forskellige kabler og opladere for at kunne få strøm til sin iPhone, Apple TV-controller, MacBook og så videre.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.