Du kender sikkert spillet Tetris. Det klassiske spil, hvor man skal vende og dreje nogle faldende brikker for at få dem til at passe sammen, når de lander. Tetris er en nærmest tidløs klassiker, der findes på et hav af platforme. Også iOS, hvor spillet har været tilgængeligt siden 2011.

Men nu slutter den ære. Helt bogstaveligt. For EA, der står bag Tetris til iOS, oplyser at spillet holder op med at fungere den 21. april i år. Det handler ikke om at spillet ikke længere vil blive opdateret, men at det simpelthen holder op med at virke. Tal lige om indbygget forældelse. Uanset at folk har betalt for det i sin tid - eller har brugt penge på in app-køb, så holder spillet op med at virke. De tager sikkert forbehold for det i deres brugsbetingelser, hvem læser den slags, men underligt er det, at man bare kan dræbe et spil. Har man en gammel udgave af Tetris på en konsol, som for eksempel GameBoy, kan man spille det den dag i dag uden problemer.

EA nævner ikke selv hvorfor spillet bliver lukket den 21. april, men det skulle handle om licenser. EA har haft en 15-årig eksklusiv licens på til Tetris på mobile enheder siden 20. april 2005 og den udløber altså nu. EA har haft mulighed for t forlænge i 3 år, men har åbenbart ikke ønsket dette. I stedet har en anden erhvervet sig retten til at distribuere Tetris på de mobile platforme. Første skud på den stamme er Tetris Royale, som er en udgave af Tetris hvor man 100 spillere kæmper mod hinanden om at nå længst. Hvad der sker i forhold til at kunne spille det klassiske Tetris på sin iPhone eller iPad er på nuværende tidspunkt uvist.

Opdatering: Den nye tetris-licenshaver, N3TWORK, er allerede nu klar med et nyt Tetris-spil til iPhonen. Nyt er måske så meget sagt, for der er tale ordet samme gamle spil, nu altså bare udgivet i et det navn, så folk kan købe det igen. I tidens ånd er spillet gratis og fyldt med in app-køb.

Link til App Store.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.