Med lanceringen af iOS 10.1.1 er der mange brugere der rapporterer om dårlig batteritid på deres iPhones. Andre oplever at deres iPhone pludselig løber tør for strøm eller at procentindikatoren ikke er til at stole på. Alt sammen uden en umiddelbar forklaring.

Selv har jeg en berørt iPhone 5s i huset. Den kan finde på at gå fra 40% til 0% strøm på ganske kort tid. Når man så sætter den til opladning, har den eksempelvis 30% med det samme. Omvendt kan den også stå til 100% opladt, men når man så tager stikket ud falder den til 60% med det samme. Telefonen er af typen, der har fået mange tæsk, så jeg gættede til at starte med på, at den ganske enkelt var blevet defekt. Men efter at have søgt lidt på nettet har jeg fundet ud af, at rigtig mange andre oplever lignende problemer, og at de alle ser ud til at være kommet efter opdateringen til iOS 10.1 for nylig.

Hvad problemet helt præcist skyldes, er ikke til at sige. Enten er der en fejl der dræner batteriet ekstremt hurtigt, eller også er der en fejl på procentmåleren, så batteriet i virkeligheden opfører sig som det plejer, men giver forkerte værdier. Det vil sige, at batteriet i virkeligheden ikke har den mængde strøm son indikatoren viser. Nogle gange har det mere -andre gange mindre.

Den gode nyhed er, at siden så mange oplever det, er der formodentligt tale om et softwareproblem, og ikke en pludselig opstået hardwarefejl i den enkelte telefon. Det er simpelthen for usandsynligt, at så mange pludselig får hardwareproblemer på samme tid.

Løsningen på softwareproblemer plejer at være en genstart af telefonen eller eventuelt en gendannelse af firmwaren. Intet at det hjælper dog i dette tilfælde. Eneste mulighed er derfor at Apple finder problemet, og får udsendt en opdatering til iOS med en løsning. Indtil det sker, må vi affinde os med situationen.

For nylig igangsatte Apple et program til ombytning af batteriet i en lille del af de solgte iPhone 6s. De rapporter der kommer nu rammer bredere, og er derfor næppe relateret.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.