I 2017 var de mest markante nyheder fra Apple efter min mening den nye iPhone X, Apple Watch Series 3 og en helt ny størrelses iPad Pro. Om 2018 kommer til at byde på lige så mange nye Apple-produkter kan jeg selvfølgelig ikke vide, men mon ikke der er lagt op til endnu en række spændende Apple-lanceringer også år?

Apple afslører stort set aldrig noget på forhånd, men omvendt kører flere produkter i fastlagte og forudsigelige cykluser. Dette - kombineret med mine erfaringer fra mange år i branchen - har jeg brugt til at lave en oversigt over, hvad vi kan forvente fra Apple i løbet af 2018.

To til tre events fordelt over året

Produktopdateringerne vil formodentligt blive fordelt på tre events. WWDC i juni med nye styresystemer og efterårets iPhone-event er de to faste holdepunkter. Derudover kommer der sikkert et event i løbet af foråret. Mest sandsynligt i april.

HomePod og AirPower - starten af 2018

Jeg vil starte med to produkter som Apple allerede har præsenteret, men som ikke er blevet lanceret endnu. Det er smarthøjttaleren HomePod og den trådløse oplader AirPower.

AirPower er en trådløs oplader der ifølge Apple er mere avanceret end traditionelle Qi-opladere og blandt andet kan oplade flere enheder på én gang. Den forventes at komme til salg en gang i løbet af årets første kvartal, men Apple kan vælge at trække den noget længere.

HomePod blev præsenteret allerede i juni sidste år og burde faktisk være i handlen allerede nu, men Apple har forsinket lanceringen, der i øvrigt er forbeholdt nogle få udvalgte lande hvori Danmark ikke er inkluderet.

HomePod er designet til at fungere sammen med et abonnement på Apple Music og har Siri-integrtion. Højttaleren har en funktion så lydbilledet automatisk bliver indstillet i forhold til placeringen i hjemmet og Apple fremhæver i det hele taget enhedens lydkvalitet. HomePod har en stor opadvendt bashøjttaler og en specialudviklet formation af syv stråledannende diskanthøjttalere med retningsstyring samt seks mikrofoner. Højden er lige under 18 cm og enheden styres af en indbygget A8-chip.

HomePod er meget tæt på lanceringen og kommer i USA til at koste $349. Hvornår den kommer til Danmark er uvist.

Nye iPhones - efterår 2018

Ellers er der de fleste interesserer sig for årets nye iPhones.

Først og fremmest forventes det at Apple vil lancerede en opdatering til iPhone X. iPhone X2 kunne vi kalde den. Her vil der sikkert være tale om mindre ændringer ala det vi har været vant til de andre år. Forbedringer i kameraet, hurtigere processor og så videre.

Det forventes derudover at Apple vil lancere en Plus-udgave af iPhone X. Det vil sige en tilsvarende model bare større. Skærmstørrelsen vil ligge omkring 6,5 tommer, hvor iPhone X til sammenligning har 5,8 tommer.

Disse to iPhones vil være Apples topmodeller. Herudover forventes en billigere iPhone med lidt ringere specifikationer, som eksempelvis en LCD-skærm hvor de andre har OLED, men med samme design, skærm til kant og Face ID.

Der vil formodentlig også komme en ny udgave af den lille iPhone SE. Denne vil nok komme i løbet af foråret. Til gengæld vil det være slut med en iPhone med samme design som iPhone 8. Fra nu af vil alle nye iPhones komme i samme design som iPhone X. Der kommer således ikke en iPhone 8S eller på anden vis en opdatering af iPhone 8, men Apple vil selvfølgelig beholde de ældre iPhones i sortimentet et par år endnu.

Det forventes at Apple lancerer de nye iPhone i løbet af september, som de har haft for sædvane de seneste år.

Regulær iPad - forår 2018

I 2017 lancerede Apple den billigste iPad til dato, og det er forventeligt at der kommer en opdatering til denne i løbet af 2018. Formodentligt i løbet af foråret. Ifølge rygterne bliver den endda endnu billigere. Hvad opdateringen ellers byder på er uvist, men mon ikke der bare er tale om mindre ændringer i processor etc.

Der er ikke rygter om en ny iPad mini, der senest blev opdateret i september 2015. Hvis der kommer en ny mini, vil det være en mindre opdatering for at give den lidt længere levetid inden Apple udfaser den helt.

iPad Pro - efterår 2018

Ifølge rygterne vil Apple lancere en high end iPad Pro baseret på designet fra iPhone X. Det vil sige uden hjem-knap men med Face ID i stedet. OLED-skærm bliver det derimod næppe til. Apple vil formodentligt holde fast den nye størrelse på 10,5 tommer, som blev introduceret sidste år. Der vil muligvis også komme opdateringer til den store 12,9 tommer iPad Pro.

Der forventes en hurtigere processor og muligvis en ny GPU udviklet af Apple. Der vil formodentligt også komme en opdateret udgaver af Apple Pencil.

De nye opdaterede iPad Pros forventes i årets anden halvdel, måske sammen med de nye iPhones i september.

iMac - forår 2018

Salget af stationære computere er faldende, men iMac'en har et stort og trofast publikum. Apple plejer at opdatere iMac'en med bedre processor en gang om året, så det kan vi nok også forvente sker i år. Formodentligt vil det ske i årets anden halvdel. Opdateringerne vil være beskedne, så det er ikke noget man bør vente på. Vi snakker samme design med lidt bedre ydelse.

Hvad angår den nye iMac Pro så er den så ny, at det er umuligt at sige om Apple vil opdatere den årligt eller om der vil gå længere tid mellem opdateringerne. Typisk er der længere mellen opdateringerne af Apples Pro-computere, så personligt forventer jeg ingen opdateringer af iMac Pro i 2018.

MacBook - midt 2018

Apples "nye" 12 tommer MacBook blev lanceret i foråret 2015 og fulgt op af en opdateringer i 2016 og 2017. Det ligger derfor lige for, at vi ser endnu en opdatering en gang i løbet af 2018. Måske i forbindelse med WWDC-konferencen i juni. Der vil formodentlig alene være tale om en mindre processor-opgradering.

Det mest interessante bliver, om 12" MacBook'en nu er så etableret at Apple sænker prisen og lader den overtage MacBook Airs plads som den billige entry model for studerende etc. Eventuelt ved at lade Air'en udgå helt.

MacBook Pro - midt 2018

Apple plejer at opdatere MacBook Pro'en hvert eneste år. Mest sandsynligt vil det i 2018 ske til sommer. Opdateringen vil formodentligt alene byde på bedre specifikationer som Kaby Lake-chips samt hurtigere RAM og SSD.

Mac mini - forår 2018

Mac mini er Apples bud på en stationær computer uden indbygget skærm. Den er ikke blevet opdateret siden 2014 og trænger i den grad til en overhaling med bedre specifikationer. Om det sker er dog svært at blive klog på. Den lever en tilværelse uden for rampelyset, men Apple forsikrer at den er en vigtig del af Apples sortiment. Hvis vi skal blive ved med at tro på det, skal der kommer en opdatering i år. Og en stor en af slagsen til en fornuftig pris. Det store spørgsmål er om den slags computere sælger godt nok til at det kan svare sig for Apple at bruge mere tid på den.

Jeg vover dog pelsen og forudser at Mac mini vil blive opgraderet med bedre specifikationer en gang i foråret. Hvis ikke det sker, kan vi nok betragte den som død.

Mac Pro - måske sidst i 2018

Ud over Mac Mini har Apple en stationær Pro-model i sortimentet. Den er i princippet død, da den ikke lever op til kundernes behov og Apple har også meldt ud af der er en helt ny Mac Pro på vej. Hvornår den kommer er uvist. Det kan være i år, men det kan også være næste år. det hr lange udsigter og er igen begrænset af at salget af den slags computere ikke er ret sort og derfor ikke er den mest guldrandede forretning for Apple at bruge deres krudt på.

Som sagt Arbejder Apple på sagen uden at detaljer eller lanceringsvindue er kendt.

Apple Watch - efterår 2018

Apple Watch er stadig et forholdsvist nyt produkt, så historikken er svær at bruge til så meget. Umiddelbart begynder det dog at ligne, at Apple kommer med en årlig opdatering samtidig med iPhone-lanceringen.

Jeg forventer derfor at Apple vil lancere Apple Watch Series 4 i efteråret 2018. Til gengæld er det småt med oplysninger om nyhederne. En mindre designændring kunne være et bud uden at det overordnede udtryk ændrer sig radikalt. Det kunne være et tyndere ur eller en skærm der går længere ud til kanten. Det er også muligt at Apple vil inkludere nye sensorer. Apple skulle have testet en EKG-sensor samt en sensor der kan måle blodsukkerniveau, men om de er klar til masseproduktion er uvist.

Ellers vil uret bare blive optimerer på alle leder og kanter så det bliver hurtigere og får bedre batteritid.

2. generation AirPods - sidst i 2018

De trådløse hovedtelefoner AirPods har været en kæmpe succes for Apple der har haft meget svært ved at producere nok til at klare efterspørgslen.

AirPods har ingen åbenlyse mangler, der gør en opdatering strengt nødvendig, men på den anden side står udviklingen af komponenter ikke stille, så Apple vil sikkert sende 2. generation på gaden med bedre specifikationer uden af de bliver radikalt anderledes. Det vil sikkert ske i årets sidste halvdel.

Apple TV - intet nyt

Apple TV er et af de produkter, der ikke rigtigt er nogen grund til at opdatere hvert eneste år. I 2017 kom Apple TV 4K, og der er ingen indlysende mangler Apple bør rette op på med opgraderet hardware. På et eller andet tidspunkt kommer der givetvis en processor-opdatering, men som det ser ud nu, er der intet der tyder på at det sker i år.

MacBook Air - udgår

Jeg forventer at Apple vil udfase MacBook Air i løbet af 2018. Den blev lanceret som en lille ultrabærbar Mac, men er på den front blevet overhalet af Apples nye 12" MacBook. Air'en eneste eksistensberettigelse er prisen. Apple vil derfor måske holde en enkelt MacBook Air i sortimentet i et stykke tid endnu, men vil næppe opgradere dem mere.

Andre produkter

Ud over de eksisterende produkter arbejder Apple hele tiden på fremtidens produkter. Nogle af dem kunne måske godt komme på markedet i 2018.

Rygterne går på at Apple arbejder på smarte briller med augmented eller virtual reality-funktionalitet. Det er nok for tidligt at forvente dem lanceret allerede i år, men muligheden kan ikke helt udelukkes. Så sent som i november købte Apple firmaet VRvana, der netop har udviklet sådanne briller uden at de dog er kommet på markedet.

At Apple arbejder på enten at udvikle en selvkørende elbil eller softwaren til en sådan platform er en offentlig hemmelighed. Apple tester på livet løs, men der går nok stadig et par år før vi ser et regulært produkt. Omvendt er det er af de steder hvor der virkelig sker end udvikling rundt omkring i verden, så Apple skal heller ikke vente alt for længe med at komme med noget.

Derudover er det også muligt at Apple lancerer noget helt tredje. I år præsenterede Apple eksempelvis HomePod og en ny trådløs oplader, så det er bestemt muligt at Apple også i 2018 har et helt nyt produkt eller to klar - om ikke andet til fremvisning.

Nye styresystemer - sommer/efterår 2018

Apple vil med garanti komme med større opdateringer til samtlige deres styresystemer i løbet af 2018, som de har gjort alle andre år. Typisk sker det sidst på året efter en længerevarende beta-periode, der plejer at blive indledt på WWDC-konferencen, der afholdes i starten af juni.

Det er yderst sparsomt med rygter om konkrete nyheder og indhold i opdateringerne til styresystemerne på nuværende tidspunkt. Det er derfor umuligt at spå om, hvor store opdateringerne bliver.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.