Jeg har fået en henvendelse fra en læser, der fortæller at han har fået byttet sin nye iPhone X to gange hos Telia, fordi han (og Telia) ikke kunne forstå at den kun ringede en enkelt gang med normal styrke og derefter skruede ned for ringetonen. Dette galt i øvrigt også for alarmer og ved tidtagning. Lige lidt har det dog hjulpet for også den tredje iPhone X opfører sig på denne måde. Læserens søn oplever det samme med sin nye iPhone X.

Er det et generelt problem - er der en #volumengate under opsejling?

Lad mig bare med det samme afsløre at samtlige iPhone X opfører sig på den beskrevne måde - og at alt er helt som det skal være. Der er ikke tale om en fejl men en feature. Da jeg kan se på nettet at læseren og søn langt fra er de eneste der undrer sig kommer her en nærmere forklaring.

Derfor skruer iPhone X ned for volumen når den ringer

iPhone X har indbygget et såkaldt True Depth-kamera på forsiden der blandt andet bruges til Face ID. En af kameraets smarte funktioner er at det kan se om man kigger på iPhonen eller ej. Dette kan eksempelvis bruges til at sikre sig at andre ikke kan låse iPhonen op ved at holde den foran ens sovende ansigt. Men hvorfor dog stoppe her, har Apple givetvis tænkt. Funktionen bruges nemlig også til noget omend endnu smartere.

Forestil dig at du skal kalde på en. Du råber måske højt for at få hans opmærksomhed. Men jo kun indtil du kan se at han har hørt det, så holder du inde. Der er ingen grund til at blive ved med at råbe, hvis du kan se at personen allerede har reageret på dit råb. iPhone X virker på samme måde.

Når iPhonen ringer - det værende sig et opkald eller en alarm - holder den øje med dit ansigt. Når iPhonen registrerer at du kigger på den, skruer den automatisk ned for volumen. Dette ud fra en filosofi om at du har reageret på lyden og at der derfor ikke er nogen grund til at blive ved med at ringe for fuld tryk. iPhonen har allerede har fået din opmærksomhed og behøver derfor ikke ringe så højt. Kigger du ikke på iPhonen når den ringer, forbliver volumen høj indtil du reagerer.

Se dét er smart - og altså forklaringen på at iPhone X ikke altid ringer med samme høje volumen. Så nu behøver hverken læseren eller Telia undre sig over det mere.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.