Et firma ved navn Grayshift har opfundet en enhed der kan låse enhver iPhone op. Enheden er en lille boks som man kobler iPhonen til via et indbygget Lightning-stik. Herefter bliver der installeret en særlig software på iPhonen og via denne kan iPhones kodeord findes. Der sker ved at softwaren systematisk løber alle muligheder i gennem. Det man kalder brute force attack. Det skriver Malwarebytes.

Det er længden på ens kode der afgør hvor lang tid det tager at gætte den. En almindelig pinkode med fire cifre tager nogle få timer, mens det med en sekscifret pinkode tager flere dage før det rigtige kodeord er fundet. Boksen kan foretage omkring 6-12 gæt per sekund. Bruger man derfor en rigtig alfanumerisk kode af en vis længde - det vil sige en kode med både bogstaver og tal - vil det i praksis tage så lang tid at gætte koden, at man kan vide sig sikker. Her snakker vi årevis. Boksen er altså primært eget til at bryde almindelige pinkoder.

Normalt vil iPhonen blive låst, hvis man skriver kodeordet forkert et givent antal gange. Med den særlige software installeret, er den sikkerhed sat ud af drift, så man kan blive ved med at gætte. Men altså kun med en begrænset hastighed. Når softwaren har fundet kodeordet bliver det vist på skærmen, og herefter kan iPhonen låses op. Hvis man igen kobler iPhonen til boksen kan alt indhold hentes ud - inklusive et dekrypteret udgave af nøgleringen med alle ens kodeord.

Hvordan boksen helt præcist virker, det vil sige hvilke sikkerhedshuller den udnytter og hvordan man i givet fald kan beskytte sig mod det - er ukendt i øjeblikket.

Prisen for boksen er $15.000 for en stationær udgave og $30.000 for en mobil udgave. Den er formodentlig kun beregnet til at blive solgt til politi eller andre myndigheder.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.