Den nuværende dock-connector, der stammer tilbage fra de glade iPod-dage, er en sag med 30 ben. Hvert ben har en speciel funktion, men mange af dem bruges ikke mere. Otte af dem er for eksempel relateret til Firewire-understøttelse. Firewire er om ikke helt død, så i hvert fald meget tæt på. Andre af dem er relateret til funktioner på iPods, der for længst er udgået af markedet. Uden at blinke kunne Apples kære i hvert fald 11 af benene væk uden at det overhovedet ville vedrøre nogen. Tilbage bliver 19 ben.

Netop en mini dock-connector med 19 ben er det rygterne har talt om i et stykke tid. Flere kilder har uafhængigt af hinanden talt om en ny lille dock-connector med 19 ben.

Nu har 9to5mac dog fundet nogle referencer i kildekoden til iOS 6 beta, der tyder på, at den nye dock-connector kun får 9 ben. Det er dog ikke til at sige noget om, hvilke funktioner de 9 ben i givet fald vil få - og vigtigere; hvilke funktioner Apple fjerner.

Ser man på billedet øverst, kan man se at selve udskæringen i rammen ikke angiver størrelsen på connectoren, som man tidligere har troet. Inden i udskæringen er der nemlig en form for ring eller kant hele vejen rundt. Hvilken funktion den har vides ikke, men flere spekulerer i, at det er samme mekanisme som Apple bruger i deres MagSafe-stik til opladning af deres bærbare computere. Det vil sige en magnetisk kontant der både sikrer, at kablet ryger ud, hvis man træder i det, så enheden ikke ryger på gulvet, men også sikrer en hurtig isætning af kablet, der kan vendes begge veje.

Hvad man også kan se af billedet er, at det ser ud til, at den kommende iPhone bliver brede end den nuværende. Dette er i modstrid med stort set samtlige rygter vi hidtil har set.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.