I november skrev jeg historien om Henrik, der havde mistet 6.500 kr fordi hans datter havde spillet spillet Smurf's Village på Henriks iPhone. Spillet er godt nok gratis at installere, men via såkaldte “in app”-køb kan man tilkøbe ekstra funktionalitet eller opnå en hurtigere fremgang i spillet.

For at udbrede kendskabet til historien, så andre kunne undgå at havde i samme situation, kontaktede jeg Politiken, som skrev om Henriks historie i deres Lørdags-tillæg. I sidste uge fangede BT så historien og efter at have snakket lidt med dem og hjulpet dem med at komme i kontakt med en anden, der havde oplevet problemet på egen krop, ramte historien BT's forside i dag mandag morgen.

Det er altså efterhånden nogle måneder siden, den oprindelige historie var fremme, men jeg få jævnligt henvendelser fra folk der mener, at de er blevet snydt at smølfespillet, så problematikken er sådan set aktuel nok. Det mener de også på både DR og TV 2, som i TV-avisen henholdsvis Nyhederne i aften, begge har historien med. Henrik fra den oprindelige historie er blevet interviewet, det samme er Dorthe fra BT's historie og undertegnede. Hvad de to kanaler har endt med at klippe sammen, ved jeg af gode grunde ikke, men jeg er sikker på, at den meget fokus på problemet har en gavnlig effekt, så antallet folk, der havner i klemmen fremover, ikke bliver nær så stort som hidtil. Det er i hvert fald forklaringen på, at jeg i dag har valgt at bruge det meste af min tid på smølfehistorien, selvom den jo i princippet var en overstået historie her på siden.

Fremover kan jeg jo så kun opfordre folk til, at følge med på Danmarks største iPhone-side. Uanset om man søger oplysninger, eller har oplysninger at dele du af.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.