I otte lande udgør andelen af iPhone X efter få ugers salg allerede over 2% af samtlige iPhones i brug. Danmark nævnes specifikt som et af de lande, hvor iPhone X's markedsandel er højest. Sammen med Singapore, Japan og Schweiz er Danmark et af de lande, hvor der bliver solgt flest iPhone X. Årsagen er de høje indkomster i disse lande sammenlignet med andre lande.

Hvis 2% af samtlige iPhones i befolkningen er iPhone X svarer det i grove tal til at der er solgt omkring 100.000 iPhone X i Danmark.

Ud over at der er en sammenhæng mellem høj indkomst og højt salg af iPhone X, er der en sammenhæng mellem den tidligere popularitet af de store Plus-modeller og salget af iPhone X. I de lande hvor Plus-modeller tidligere har været populære er salget af iPhone X også større.

Salget af iPhone X er nogenlunde på niveau med hvad salget de forgående år har været af topmodellen. I nogle lande som eksempelvis USA matcher det ikke helt salget af iPhone 7 i samme tidsrum sidste år, mens det i Japan er højere. Det må man også formode det er i Danmark.

Tallene kommer fra IHS Markit (via Digitimes) der forventer at Apple i 2018 vil sælge flere iPhones end nogensinde. I samtlige kvartaller vil Apple opleve vækst, forudser de. I dette års sidste kvartal, som vi jo er godt i gang med, forventer IHS Markit et salg på 88,8 millioner iPhones. Det vil i givet fald været det højeste iPhone-salgstal nogensinde i et kvartal. Det hidtil bedste kvartal var 4. kvartal sidste år hvor Apple solgte 78,3 millioner iPhones.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.