Er du en af dem, der har været med på iPhonen fra starten, kan du sikkert huske Cydia. Cydia er en slags alternativ App Store til iPhonen, som bliver kørt uden om Apples kontrol. Derved kan man installere uautoriserede ting og apps som Apple ikke tillader. For at kunne bruge Cydia, skal ens iPhone være det man kalder jailbreaket, det vil sige at man skal have brudt Apples adgangskontrol.

Cydia er ikke hvad det var en gang, og er meget tæt på at gå konkurs. Som en form for sidste desperate redningsmanøvre, har folkene bag Cydia sagsøgt Apple for konkurrenceforvridende adfærd. Cydia beskylder Apple for næsten at have knust Cydia inden lanceringen af Apples App Store. Apple lancerede App Store helt tilbage i juli 2008, mens Cydia faktisk har eksisteret siden marts 2008. Cydia kom altså før Apple. Det er den ene ting, den anden er at det altså nu - her 12 år efter - fører til et søgsmål og beskydninger om monopol-adfærd. Ifølge advokaten, der fører sagen, skyldes det, at det først er nu at "det juridiske klima" er til en retssag som denne.

En talsmand fra Apple udtaler til The Washington Post, at Apple ikke er et monopol fordi der er er konkurrence fra Android og at Apple er nødt til at have kontrol med softwaren for at forhindre virus og malware.

Jay Freeman også kaldet saurik, udvikleren bag Cydia, udtaler omvendt, at en jailbreaket iPhone ikke er anderledes end en PC, hvor brugerne kan installere lige hvad de vil - og at Apple ikke skal blande sig i det. Hvis Cydia vinder sagen, ser Freeman frem til igen at kunne konkurrere på lige fod med Apple.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.