IATA, International Air Transport Association, oplyser at de er klar med et digital corona-rejsepas i form af en app om en uges tid. Det vil understøtte vaccinationscertifikater og testresultater for COVID-19, og være nemmere at bruge end papirbaseret dokumentation. IATA håber, at deres rejsepas bliver den internationale standard, når man vil dokumentere at man er blevet vaccineret eller testet negativ, hvis man skal ud at rejse. Det afhænger dog af i hvor høj grad flyselskaber, lufthavne og myndigheder tager det i brug. Ifølge IATA har et meget stort antal flyselskaber oplyst, at de ønsker at gøre brug af rejsepasset.

Singapore Airlines har testet betaudgaven af passet siden december, og det britiske flyselskab Virgin Atlantic, der har meddelt at de vil teste passet på ruten fra London til Barbados den 16. april, hvor det således vil være et krav for passagererne at kunne fremvise corona-rejsepasset.

Coronapasset har været under udvikling i nogle måneder og er i lige nu i gang med de sidste tests inden IATA lancerer det til iPhonen den 15. april. En udgave til Android kommer senere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.