Mens vi stadig venter på den første Apple Store her i landet, har det nyvalgte byråd i Stockholm netop afvist opførelsen af en ny Apple Store midt i byen. Apples nye butik var udset til at blive opført i en lille park (Kungsträdgården) i Stockholm, hvor der i dag ligger en restaurant. Butikken er tegnet af Foster + Partners og minder om det besøgscenter, Apple har opført i tilknytning til deres nye hovedkvarter i Cupertino.

Det gamle byråd havde ellers godkendt opførelsen af butikken, men efter en høringsperiode hvor der er kommet op imod et par tusinde kommentar fra borgere i byen,har det nye byråd altså vendt tommelfingeren nedad. Kritikerne mener at butikken vil ændre Kungsträdgården fra at være en åben og imødekommende mark til at være en lukket og kommerciel en af slagsen.

Det er endnu uvist, om Apple accepterer afgørelsen eller om de vil køre videre med projektet eventuelt i en ændret form. Ellers er jeg sikker på, at der nok skal kunne findes et sted i København hvor der er plads.

Scroll ned for at se kommentarer