Apple er så småt begyndt at udrulle det de kalder Ekspresrejsekort, hvilket vil sige muligheden for at betale for offentlig transport med sin iPhone eller Apple Watch uden at skulle godkende via Face ID, Touch ID eller adgangskode. Det er heller ikke nødvendigt at afbryde enhedens vågeblus, låse den op eller åbne en app. Enheden skal være tændt, men den behøver ikke at have forbindelse til et netværk. Det virker endda i op til 5 timer efter at iPhonen er løbet tør for strøm og ellers skal oplades. Ergo: Lynhurtig betaling for tog- og busrejser.

For at kunne bruge Ekspresrejsekort skal man have et betalingskort eller rejsekort tilknyttet ens Wallet. Funktionen er lanceret med iOS 12.3, der kom tidligere på måneden.

Indtil videre virker Ekspresrejsekort-funktionen i hele Japan, mange steder i Kina og enkelte steder i USA. London skulle også være på vej, og det samme skulle flere andre områder. Der er ikke nyt om hvorvidt funktionen kommer til Danmark.

Læs mere hos Apple: Ekspresrejsekort

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.