Et nyt program til din iPhone (eller iPod Touch) kaldet Touchpad, kan få din iPhone til at fungere som et trådløst touchpad til din computer.

Ikke nok med at programmet kan bruges til at kontrollere musen med (som en vanligt touchpad), det kan også styre tastaturet. På den måde adskiller det sig altså væsentligt fra en alm. fjernbetjening, der ofte kun er designet til at styre video- og musikafspilning.

Hvad kan man så bruge det til? Ja, det er vel kun fantasien der sætter grænserne. Den oplagte mulighed er selvfølgelig i forbindelse med præsentationer eller når man sidder og ser en film på sin computer og ikke gider rejse sig, men jeg hører meget gerne jeres kreative forslag til ting at bruge programmet til.

Programmet, der styres via vnc, kræver lidt opsætning før det virker.

På mac er vnc umiddelbart understøttet.
Tiger (osx 10.4): gå ind i systemindstillinger>deling. Nu skal du slå Apple Remote Desktop til, sætte kryds ud for VNC og evt. sætte en adgangskode.
Leopard (osx 10.5): Gå i systemindstilling>deling. Sæt flueben i skærmdeling>computerindstillinger>flueben i vnc observatør>sæt evt. adgangskode.

På iPhonen åbnes Touchpad-programmet og du trykker på "+" for at tilføje en ny computer. Skriv ip-adressen og kodeordet (fra før) og du er kørende.

På win skal der installeres vnc først, men det kan jeg ikke hjælpe med. Får du det til at virke, så post meget gerne en kommentar om proceduren, så andre kan få gavn af det.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.