Apple er begyndt at gøre klar til at åbne deres første butik i Danmark, erfarer ON X. Butikken kommer til at ligge i Slotscentret i Holbæk, som nabo til H&M og en Telia-butik. Specielt sidstnævnte vil nok kunne forvente et ordentligt boost i salget.

Apple har ikke meldt noge officielt ud, men de tildækkede ruder i centret og Apples logo, afslører på den anden side, at der heller ikke er hemmeligt. I centret, hvor undertegnede jævnligt kommer, begyndte en håndværker i mandags at sætte sorte krydsfinerplader op foran butikken, og her onsdag morgen kom Apple-logoet så til hvilket fjerner enhver tvivl om, at det er Apple, der står bag.

Lokalerne er på godt 1.200 kvadratmeter, og har stået tomme side "Modehjørnet" lukkede i efteråret. I Slotscentret, der formodentligt nu vil komme på alles læber, ligger blandt andet en Kvickly, en Fakta, en bank samt 5-6 specialbutikker.

Guldfisk gjorde udslaget

ON X har talt med Slotscentrets centerchef, Dennis Ove Lloyd, der glæder sig til åbningen af den kommende butik, som han forventer vil øge salget i centret og være med til at sætte Slotscentret på landkoret. På spørgsmålet om, hvorfor Apple har vagt lige netop Slotscentret, svarer han, at de har arbejdet benhårdt på at gøre centret attraktivt for de store kædebutikker. Eksempelvis mener Dennis Ove, at planerne om at opføre et springvand med guldfisk i centret har "sparket nogle døre ind" i forhandlingerne. "Apple elsker tiltag, der kan tiltrække eksklusive kunder", udtaler Dennis Ove, "og her er et flot springvand, en væsentlig faktor. De gratis toiletter har givetvis også virket tiltalende på Apple."

Hvornår butikken åbner, er endnu ikke offentliggjort. ON X har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Apples danske landechef, Kim Aagård, men han har ikke ønsket at komme med en udtalelse.

Opdatering: Det er lykkedes mig, at få fat i en af de håndværkere, der har arbejdet i butikken. Mod lovning på at han kan få lov at være anonym, og på en omtale af hans enkeltmandsvirksomhed "Tømrermester Kim Petersen Aps", fortæller han, at Apple har hyret ham til at pille krydsfineren ned tidlig om morgene den 22. maj, hvilket altså må være åbningsdagen. Muligvis, og det er ren spekulation, falder det sammen med lanceringen af Apple Watch i Danmark.

[Hvis nogle skulle være i tvivl, var der selvfølgelig tale om en aprilsnar.]