Om mindre end en måned går Apples årlige udviklerkonference (WWDC) i gang. Det er her Apple traditionelt plejer at løfte sløret for årets nye udgaver af iOS, macOS etc. Bloomberg har i den anledning skrevet om hvad vi kan forvente os. Det er altid velinformerede Mark Gurman, der tidligere skrev for 9to5mac, der er manden bag.

Listen skal ikke ses som endegyldig. Apple kan vælge at droppe nogle af tingene igen og har sikkert også nogle nye ting klar, som Gurman ikke har viden om.

iOS 13

Blandt de væsentlige generelle nyheder er en ny “dark mode”-funktion, der kan slås til eller fra i Kontrolcenter. Funktionen findes allerede til macOS og vil formodentlig fungere nogenlunde på samme måde på iOS. Det vil sige at brugergrænsefladens standardelementer skifter fra lys til mørk, når man slår funktionen til.

Apple er også klar med et nyt swipe-baseret tastatur. Det vil sige et tastatur, hvor man ikke trykker på skærmen men lader fingeren glide hen over den ala SwiftKey.

Blandt ændringerne er også større og mindre opdateringer til en lang af række af iOS’s standardapps. Det gælder eksempelvis Mail, Kort, Bøger, Påmindelser og Sundhed.

I Beskeder vil man eksempelvis kunne vælge et profilbillede, et profilnavn og en funktionalitet ala WhatsApp, mens man i Mail får mulighed for at blokere indgående mails fra bestemte kontakter samt at sætte bestemte mailtråde på lydløs.

Find min iPhone og Find mine venner, bliver slået sammen til én app.

iPaden får nogle særlige nyheder, der blandt andet inkluderer muligheden for at benytte iPaden som ekstern skærm og trackpad for ens Mac. Dette vil understøtte Apple Pencil, notifikationer med mere. iPaden får desuden en række forbedrede multitaskfunktioner.

macOS 10.15

De væsentligste nyheder til macOS er at en række iOS-apps kommer i Mac-udgaver. Dette gælder Apple Music, Podcast, en ny kombineret apps med Find mine venner og Find min iPhone. Skærmtid kommer også til macOS.

I det hele taget er denne udgave første skridt på en slags sammensmeltning af iOS og macOS forstået på den måde at Apple ultimative plan er at alle apps skal kunne afvikles på begge platforme. Dette projekt går under kodenavnet “Marzipan”.

watchOS 6

Den absolut største nyhed i watchOS 6 er en ny dedikeret App Store der kan tilgås direkte på Apple Watch. Det vil sige, at man ikke skal gennem Watch-appen på iPhonen for at installere apps på ens Apple Watch.

Apple går foran og porterer en række iOS-apps til watchOS. Det gælder blandt andet Lommeregner, Bøger og Memoer. Der kommer også et par helt nye apps beregnet til at holde styr på menstruationscyklus og piller.

Derudover er der en række nye urskiver og komplikationer.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.