Apple er begyndt at lægge ordrer på komponenter og dele til både det kommende virtual reality-headset og til de smartbriller, der også er på vej. Det skriver flere forskellige asiatisk medier.

Produktionen af Apples VR-headset går i gang først. Det sker allerede i 4. kvartal i år, og lanceringen kommer til at ske i starten af 2022. Designet vil komme til at ligne det, man kender fra andre VR-headsets, som Oculus Quest på billedet øverst. Det vil dog være mere premium og med bedre specifikationer, blandt andet en LiDAR-scanner. Prisen vil også være derefter. Vi skal regne med adskillige tusinde kroner, måske endda op mod 10.000 kroner. Det er dog alt for tidligt at lægge sig fast på det på nuværende tidspunkt. Headsettet vil blive samlet hos taiwanesiske Pegatron.

Der er også nyt om Apple smartriller beregnet til augmented reality. Ifølge analytikere fra JP Morgan, har det længere udsigter, da det er et ekstremt krævende projekt, hvis Apples ønske om et let, smukt og holdbart produkt skal opfyldes. Andre kilder mener dog, at det kører på skinner, og at Apple allerede har lagt ordrer på flere af delene til det endelige produkt, som skal samles hos Foxconn i Kina. Vi skal nok regne med, at der går 12-18 måneder, før det kommer til salg.