Apple har i al stilhed sneget en nyskabende nyhed ind ad bagdøren ved lanceringen af de to nye iPads i sidste uge. Det relaterer sig til de spekulationer om Apples planer for et virtuel teleselskab, der kom frem i starten af 2011 (læs: Patent: Apple vil danne virtuelt teleselskab).

Traditionelt har det været sådan, at når man købte en iPad med mobildataadgang i USA så skulle man vælge hvilken operatør, den skulle tilknyttes. Alt efter om man valgte eksempelvis AT&T eller Sprint, kom iPaden med et prækonfigureret simkort til det pågældende selskab, som man i ro og mag kunne aktivere hjemme fra stuen uden at skulle bekymre sig om at lave særskilte aftaler med teleselskabet.

Nu er Apple gået skridtet videre. I USA og England kommer iPads med mobiladgang nemlig nu med det samme ene såkaldte "Apple SIM" uanset, hvilken operatør man vælger. Dette simkort kan benyttes hos alle de understøttende operatører (Verizon undtaget) efter eget valg. Der er ingen lange bindinger, og man kan skifte mellem de forskellige operatører som man vil og når man vil. Alt sammen altså uden at skulle have tilsendt nye simkort hele tiden.

Dermed er Apples planer om et virtuelt teleselskab altså i praksis blevet en realitet - i hvert fald når det handler om dataplaner til iPaden.