Der er nyt om Apples arbejde på at udvikle et sæt AR-briller. Det er altid velunderrettede Mark Gurman fra Bloomberg, der har informationer, der skulle stamme direkte fa kilder hos Apple. Den gode nyhed er, at projektet skrider frem og at vi kan se frem til første produkt næste år. Lige nu er de i et sent prototypestadie.

Det bliver beskrevet som et high-end nicheprodukt i den dyre ende, uden at der dog nævnes en pris. Det oplyses blot, at det bliver dyrere end konkurrenterne på markedet. Det vil i praksis nok sige over $1.000. Apple har konservative forventninger til salget og regner med at sælge omkring 500 enheder om dagen eller 185.000 på et år. Brillerne forventes altså ikke at blive mainstream. Ideen er at de skal være en form for forløber for mere tilgængelige briller, der kommer senere. De første skal sætte gang i markedet og give udviklere og andre interesserede mulighed for at komme i gang.

Brillerne får skærme med ultra høj opløsning, højere end man ser i lignende produkter. De vil også være udstyret meget meget kraftige og avancerede chips. Kraftigere end de M1-chips, der sidder i de nye Macs. Faktisk så kraftige, at der er indbygget ventilator i brillerne.

Store og tunge

Headset er nok i virkeligheden end bedre betegnelse end briller. De bliver nemlig meget store og tunge. Apple har forsøgt at gøre dem mindre og bringe dem tættere på ansigtet, hvilket har hjulpet på det. Til gengæld kan de så ikke længere bruges af folk, der bærer briller. Apples løsning på det problem er, at man kan købe nogle personlige glas med styrke, som kan indsættes i headsettet foran skærmene. Dette er måske en af forklaringerne på, hvorfor Apple ikke regner med at de bliver storsælgere. Det lyder i hvert fald besværligt, og som noget man virkelig gerne vil, før man kaster sig ud i det. På billedet øverst ses et headset fra den udvikler, som Apple købte for nogle år siden, og som har været grundlaget for Apples eget produkt.

Kun virtual reality i første omgang

Rent funktionelt, bliver der tale om et virtual reality-produkt beregnet til digitalt genererede virkeligheder i spil etc. samt til videomøder og lignende. Augmented reality-delen, altså det at man kombinerer information og grafik med den rigtige verden, vil være mere begrænset og kommer først senere.

De rigtige smartbriller, ligger lidt længere ude i tiden. Men dog ikke længere end at Apples tidsplan siger 2023. Nogle kilder mener dog, at det ligger flere år ude i tiden. Disse briller er meget mere avancerede end headsettet. Her er funktionen augmentet reality og udseendet kommer til at minde om et par solide solbriller med et kraftigt stel, hvor batteri og chips er indbygget.