Apple har fremlagt regnskab for 4. kvartal 2020. Omsætningen nåede $111,4 milliarder, mens overskuddet blev $28,8 milliarder. Det er begge dele ny kvartalsrekord for Apple, og sammenlignet med samme kvartal året før er omsætningen steget med 21% og overskuddet med hele 29%.

Årsagerne til det gode resultat er blandt andet, at lanceringen af iPhone 12 blev forsinket, således at det rykkede ind i 4. kvartal, hvor en del af lanceringssalget plejer at ligge i 3. kvartal også. Derudover har Corona-situationen øget folks behov for udstyr til hjemmeskole og -arbejde.

Apple oplyser at samtlige produktkategorier er vokset med tocifrede procent, men at det særligt er salget af nye iPads, der er eksploderet. Her er væksten på hele 41% sammenlignet med samme kvartal året forinden. Mac-salget er steget 21% og iPhone-salget 17%. Der er også godt gang i salget af Apple Watch, AirPods og andet tilbehør. Her er væksten 30%.

Apples tjenester, såsom Apple TV+, Apple Music, iCloud, Apple Arcade etc. sætter samlet set også nye rekorder for indtjeneingen. På de fleste markeder, sætter hver enkelt tjeneste ny rekord. Apple har nu 620 millioner betalende bonnementer på de forskellige tjenester, hvilket er 140 millioner mere end året forinden.

Du kan se Apples regnskab her.