Apple frigivelse af dokumentet med regler er ret opsigtsvækkende fordi Apple tidligere har holdt kortene tæt ind til kroppen. Sikkert med den antagelse, at hvis de eksakte regler var kendt, kunne der findes omveje og smuthuller. Af samme grund har vi af og til set eksempler på afvisninger, hvor man ikke lige har kunnet gennemskue årsagen til afvisningen. Med fremlæggelsen af reglerne kan Apple nu henvise præcist til hvilke regler der er overetrådt - og endnu vigtige: Hvad man skal lave om på for at opnå godkendelse.

Samtidig har Apple oprettet et hold, man kan klage til, hvis ens App Bliver afvist. Så vil den blive gennemgået en gang til.

Dokumentet med retningslinier, der kan findes på Apples iOS-udviklerportal, og i grunden heller ikke er så interessant for andre end netop udviklere, indeholder en kort introduktion og derefter mere end 100 regler, hvoraf langt de fleste er selvfølgeligheder som for eksempel 2.1 "Apps der crasher bliver afvist" etc.

Resumeet i introduktionen siger dog det meste:

- “Der er masser af børn, der downloader apps, og børnesikring virker kun hvis forældrerne slår det til (hvilket mange ikke gør). Så vær klar over, at vi holder øje for børnenes skyld".

-"Vi har over 250.000 apps i App Store. Vi mangler ikke flere prutteapps".

- "Vi har mange seriøse udviklere, som ikke ønsker deres apps omringet af amatør-timen".

- "Hvis en app afvises, har vi et review board du kan klage til. Det hjælper aldrig at gå til pressen."

- "Dette er et levende dokument og nye apps giver anledning til nye spørgmål, der måske resulterer i en ændring af reglerne. Måske på grund af din app."

Alt i alt en godt træk fra Apples side, at få skabtlidt mere åbenhed omkring hvad der er tilladt, og hvad der ikke er.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.