Apple er meget tæt på lanceringen af sit specielle kreditkort. Det skriver flere amerikanske medier. Lanceringen sker i denne måned. Ifølge Apples topchef, Tim Cook, bruger tusindvis af Apple-medarbejdere allerede nu Apple Card hver dag i en beta-udgave.

Apple Card fungerer i princippet som et helt almindeligt kreditkort, men skiller sig alligevel ud. Som udgangspunkt er det et virtuelt kort, der lagres i Apple Wallet på ens iPhone. Men man kan også få et fysisk kreditkort. Det er lavet af titanium og ens navn bliver indgraveret med laser. Udover navnet og Apples logo vil der ikke være andet på kortet. Ingen udløbsdato eller 16-cifret kortnummer.

De relevante data, som kortnummer, genereres tilfældigt for hver transaktion. Dette øger sikkerheden da det bliver sværere at udnytte et stjålet kreditkort uden kortoplysninger.

Apple leverer kreditkortet i samarbejde med Goldman Sachs, som står for selve bankdelen af kortet, mens betalingsinfrastrukturen er baseret på MasterCard.

Apple Card bliver i første omgang kun lanceret i USA. Men mon ikke planen er at det skal udrulles til resten af verden også?