Der er kommet nye, og mere præcise, informationer frem om Apples kommende Virtual Reality headset. Det skriver The Information, der har talt med en kilde med direkte kendskab til enheden. Kilden har fremlagt interne Apple-billeder af en sen prototype af headsettet fra sidste år, der viser et ret smalt og kurvet ansigtsvisir fastgjort med en bånd rundt om hovedet. Billedet øverst er deres tegning af, hvordan det ser ud.

To 8K og mange kameraer

Headsettet vil få to skærme, en til hvert øje, med en ultrahøj opløsning på 8K hver. På indersiden vil der også være eye tracking-teknologi, der kan holde øje med øjnenes bevægelser, det vil sige holde øje med i hvilken retning man kigger. På ydersiden vil der side op mod 15 kameraer, der blandt andet skal bruges til at aflæse brugerens hænders bevægelser.

Kameraerne vil samtidig kunne bruges til optage omgivelserne, og få dem vist på skærmene sammen med forskellige computergenererede lag, så man får denne blandende virkelighed eller augmentet reality-oplevelse.

Udskiftelige hovedbånd

I et af båndene rundt om hovedet vil der være den samme rumlige lydteknologi som i AirPods Pro, hvilket giver et surround-lignende lydbillede. I et andet bånd vil der være ekstra batteri til brug på farten.

Apple overvejer stadig flere forskellige måder at kommunikere med headsettet på. Som sagt er der indbygget kameraer til såvel eye tracking som tracking af håndbevægelser. Men Apple har også udviklet en dims, man skal bære omkring en finger, og som kan bruges til at styre headsettet med. En af prototyperne skulle have fysiske knapper på visiret.

Voldsom pris

Og nu til det kedelige, nemlig prisen. Og hvis ikke du har et velbetalt job, skal du nok ikke regne med at du får del i løjerne. I går skrev jeg, at det ville kostede adskillige tusinde kroner, måske endda over 10.000 kroner. Det er ikke rigtigt. Gang med to eller tre og du er ved at være tæt på den pris Apple regner med at tage for det.

Ifølge kilden har Apple internt snakket om en pris på $3.000. Omregnet til danske priser er det et sted mellem 25.000 kroner og 30.000 kroner, når der kommer moms på. Det er rigtig mange penge, men faktisk ikke noget særsyn på dette felt. Eksempelvis koster Microsofts HoloLens 2-headset i Danmark lige under 40.000 kroner.

Apple går tydeligvis ikke efter at sælge til privatkunder, men til virksomheder, udviklere, sundhedsindustrien etc. Det bliver et nicheprodukt. Apple håber på at kune sælge 250.000 enheder, det første år.

The Informations kilde er enig med hvad vi ellers har hørt i forhold til lanceringstidspunkt, nemlig at det tidligst skulle blive engang næste år.