I aften afholder Apple årets første presseevent. Som altid, når Apple afholder event, er det store spørgsmål, hvad vi kan forvente. Jeg vil herunder forsøge at give mit bud på hvilke produkter der bliver lanceret på eventet - og hvilke der ikke gør. Meget tyder på, at eventet vil fokusere på iPaden.

Eventet bliver streamet på YouTube, på Apples hjemmeside samt i Apple TV-appen, der kan fås til iPhone, Mac og Apple TV samt en række TV fra forskellige producenter.

iPad Pro

Det forventes, at nye iPad Pro-modeller vil være hovedfokus for eventet. Begge størrelser (11" og 12,9") af iPad Pro vil blive opdateret. Vi skal dog ikke forvente noget revolutionerende nyt. Det bliver ting som en opgraderet processor (samme type som i de M1-baserede Macs), bedre lyd pg kameraer og så videre. Den store model forventes desuden at få en skærm baseret på mini-LED-teknologi med bedre farvegengivelse og højere kontrast. Mest interessant er måske rygtet om at de nye iPad Pro'er vil understøtte Thunderbolt, hvilket betyder, at man vil kunne tilslutte skærme, drev og andre enheder direkte til dem.

iPad mini

Der er rygter om en ny 6. generation iPad mini. Her skal vi heller ikke forvente store nyheder. Og dog, for enkelte rygter taler om, at Apple vil gøre skærmen større ved at lade rammen omkring den blive mindre. Den skulle i så fald blive uger fra 7,9" til omkring 8,5". Dette rygte er dog lidt tvivlsomt. Måske kommer denne ændring først senere. Der er også enkelte rygter om mini-LED-skærm, men det kommer næppe til at ske i denne omgang.

Regulær iPad

Der kommermuligvis også en mindre opdatering til den regulære, prisvenlige iPad. Det er ikke meget jeg har hørt til denne, men det ville give god mening at opgradere denne også samtidig med de to andre modeller. I givet fald bliver det med mindre interne opdateringer af hardwaren - og måske en lidt større skærm. Vigtigt af alt, vil Apples fokus stadig være en lav pris.

iMac

Der forventes en kæmpe opdatering a Apples iMac-linje i år, men det er usikkert, om det allerede kommer til at ske nu. Der er rygter om to størrelser. En på 24" og en på 28-29" eller mere. De vil blive tyndere end de nuværende, og komme til at minde om Apples Pro Display XDR. Rygterne taler også om, at de kommer i flere forskellige farver såsom grå, grøn, blå etc. De nye iMacs vil få Apples egen Processor. Formodentligt en kraftigere udgave end den, der sidder i de nuværende MacBooks.

Mockup af AirTags med case fra tredjepart.

AirTags

AirTags er et produkt, der har været rygter om meget længe. Hvis det overhovedet kommer, så er nu et godt tidspunkt. Blandt andet fordi det faldet sammen med Appleslancering af et nyt Find-netværk, der netop skal bruges til at finde ting som er tagget med AirTags eller andre lignende enheder fra andre producenter.

AirTags‌ er nogle små, runde enheder, man kan sætte fast på sine ting såsom ens cykel, en rygsæk etc. for på den måde at kunne spore dem i Find-appen.

Allerede i iOS 13, var der henvisninger til AirTags, men endnu er intet sket. Måske kommer de slet ikke. Nogle mener, at Apple bare har brugt dem internt for at teste det nye Find-netværk. Men lad os nu se.

Apple TV

Der er rygter om, at Apple arbejder på en ny Apple TV, men der er ingen konkrete tegn op, at den kommer nu.

Anden hardware

Af andre ting, der har været rygter om på det seneste, er en ny MagSafe-kompatibel batteripakke til iPhone 12 samt nye urremme og iPhone-cases.

Der er også halvløse rygter om Apple Pencil 3 og opdaterede AirPods.

iOS 14.5

Det forventes, at Apple lancerer iOS 14.5 umiddelbart efter eventet. Det er den største opdatering til iOS 14 hidtil med en lang række nye funktioner såsom mulighed for at låse iPhonen op via Apple Watch, ny kort-app med information om trafikuheld og fartkontrol samt understøttelse af dual-SIM 5G. Og selvfølgelig en række nye emojis.