En kommende udgave af Apple Watch vil få flere nye sundhedssensorer. Det sker efter at Apple efter sigende skulle være blevet den største kunde i den engelske opstartsvirksomhed Rockley Photonics, der har udviklet flere sensorer. Der er tale om at uret vil kunne måle blodtryk, blodsukker og alkoholpromille. Måling af blodsukker har vi hørt om tidligere, mens de to andre ting er helt nye.

Rockley Photonics' sensorer er revolutionerende, fordi de vil kunne måle ting, som ellers normalt kræver en blodprøve. Sensorerne bruger ultraviolet lys, som sendes gennem brugerens hud. Stort set på samme måde som det eksisterende Apple Watch bruger UV-lys til at måle puls og blodets iltindhold med.

Afsløringen af Apples planer sker i forbindelse med at Rockley Photonics er ved at blive børsnoteret, og derfor fremlægger en række nøgletal. Af disse fremgår det, at hovedparten af firmaets indtægter de eneste to år stammer fra Apple, og at Rockley Photonics og Apple har en igangværende aftale om udvikling og levering som betyder, at Rockley Photonics vil være afhængig af Apples for hovedparten er deres indtægter.

Rockley Photonics oplyser, at deres sensorer er klar til at blive brugt i forbrugerelektronik næste år. Det vil sige i Apple Watch 8.