Apple er igang med at opbygge et helt nyt forretningsområde der skal konkurrere med streamingtjenester som Netflix. Det handler om produktion af originale TV-serier og mpske endda også film. Det skriver The Wall Street Journal. Indholdet vil blive tilgængeligt på Apple Music, som derved vil differentiere sig endnu mere fra eksempelvis Spotify.

Allerede nu er der ifølge flere kilder optagelser i gang til programmer i den mere lette afdeling nemlig Carpool Karaoke og serien Vital Signs om og med Dr. Dre. De er begge centeret omkring musik, men fremover er det altså rigtige TV-serier i den tunge ende af skalaen Apple vil producere. Avisen nævner HBO's Westworld og Netflixs Stranger Things som eksempler på noget det minder om det Apple har gang i. De skulle eftersigende være klar henimod slutningen af året. Med i overvejelserne er også produktion af regulære film, hvilket dog er på et mere indledende stadie.

Kæmpe kundebase for salg af indhold

Apples øgede fokus på produktion af TV og film skal ses i lyset af, at salg af indhold er det hurtigst voksende forretningsområde hos Apple. Med over 1 milliard aktive iOS-enheder i brug og et ukendt antal Apple TV og Macs er der en kæmpe og nemt tilgængelig base af folk der konsumerer indhold på Apples produkter. I øjeblikket satser Apple mest på at sælge andres indhold, men fremover er der ingen tvivl om at egenproduktion er vejen frem.

Apple har tidligere afvist at ville involvere sig i produktion af TV-serier, men det var dengang der var rygter om at Apple ville lave en ny TV-tjeneste. Da det er gået i vasken har Apple måske nu tænkt, at de så bare selv må skabe indholdet.

Steve Jobs var stærkt involveret i filmindustrien

Som en lille kuriositet kan nævnes, at Apples stifter, Steve Jobs, købte Pixar da han blev fyret fra Apple i 1990'erne. Dengang var Pixars hovedprodukt produktion af computere til at lave digitale filmeffekter med. Senere udviklede det sig til et decideret animationsstudie og fik kæmpe succes. I 2006 solgte Steve Jobs Pixar til Disney og blev mangemilliardær og Disneys største aktionær. Apple har altså traditionelt via Steve Jobs haft tætte bånd til filmmiljøet i Californien.