Det er efterhånden lang tid siden, der har været interessante rygter om Apple projekt med at udvikle en selvkørende elbil. Men det er der til gengæld nu - og noget tyder på, at Apple er ved at nærme sig målet.

Seneste nye er at Apple planlægger at bygge en fabrik i USA, der skal stå for produktion af "hvad det nu er" som Apple arbejder på. I starten lød rygterne på en køreklar bil, men siden er de skiftet til, at det nok mere handler om selve det intelligente styre- og sensorsystem til selvkørende biler. Nu peger rygterne dog igen på, at det er en færdig bil, som Apple vil producere - og at den vil komme til at minde om Tesla. Uanset hvad det så er præcist, skulle Apple nu have en produktionsplan med foreløbige tekniske specifiktioner på produktet klar.

I øjeblikket foregår der forhandlinger mellem Apple og kendte leverandører af elektronik og andet udstyr til bilbranchen. Forhandlingerne er på et indledende stadie, men handler om, at Apple fortæller hvad de vil have og leder efter, og beder om priser fra leverandører og producenter. Ifølge oplysningerne, skulle der komme mere information om disse komponentleverendører næste år.

En af Apples nøglepartnere skulle være chipproducenten TSMC, der er med i udviklingen af chippen til det selvkørende system, samt er involveret i teknologiudvikling relateret til opladere og convertere til elbiler.

Ifølge DigiTimes regner Apple med af løfte sløret for bilen i 2024 eller 2025.