Apple har planer om, at indbygge Face ID-systemet i et lag under skærmen med det formål at kunne fjerne skærmhakket. Det ligger dog ikke lige for. Først i 2023 kan vi regne med at det sker. I år vil Apple gøre skærmhakket mindre, og i 2022 forsvinder det helt for at blive erstattet af et lille hul til Face ID-kameraet. I 2023 forsvinder også dette hul, så skærmen igen efter mange år med skærmhak igen bliver en udbrudt flade på iPhonen.

Apple vil simpelthen bygge Face ID-systemet ind bag ved skærmen. Det lyder måske som hokus pokus eftersom Face ID jo bruger forskellige kameraer til at registrere ens ansigt med. For hvordan kan de virke, hvis de er get væk bag skærmen? Faktisk har Apple allerede beskrevet metoden i et patent relateret til Apple Watch. I korte træk handler det om, at kameraet er dækket af nogle pixels, der kan gøres gennemsigtige, så lyset kan trænge igennem og ned til kamerasensoren neden under. Det er nemt at forstå og forklare, men svært at opnå i praksis. Det er derfor, at tidshorisonten er, som den er.

Der har i øvrigt længe været rygter om, at Apple også arbejder på at indbygge Touch ID bag skærmen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.