Apple har for nylig samlet omkring 100 softwareingeniører i en gruppe, der skal forbedre App Store. Det skriver Bloomberg. I øjeblikket er der gang i en slags brainstorm, hvor potentielle ideer bliver udforsket nærmere.

Blandt ideerne er udviklere skal kunne betale sig til øget synlighed. Der spekuleres i at det bliver i stil med hvordan Google gør det i deres søgemaskine, hvor betalte søgeresultater ligger øverst. Det kunne være, at en udvikler gerne ville betale for at hans app kom i toppen, når der blev søgt efter eksempelvis "fodbold". En anden mulighed er at man vil kunne betale sig til de prominente placeringer på forsiden af App Store. Foreløbig er det kun på idestadiet, så det kan ende med hvad som helst.

Det grundlæggende problem i App Store er, at det er for svært at finde relevante apps. Der er næsten 2 millioner apps på hylderne, og kun ganske få af dem er synlige på toplister eller i de udvalgte kategorier. Derfor er en generel forbedring af søgemulighederne og synligheden i App Store højt prioriteret af Apple. Her nævnes betaling som en blandt flere muligheder. Da gruppen er relativ nystartet er det dog ikke til at sige, hvad de konkret har i tankerne. Antallet tyder dog på, at der ikke bare er nogle småændringer der er tale om, men måske en regulær nytænkning af hele konceptet.

Scroll ned for at se kommentarer