Apple er som noget nyt begyndt at tillade anmeldelser og bedømmelser af de apps, som er præinstalleret på iPhonen og iPaden. Det vil sige apps som Podcast, Kort, Musik etc. Tidligere har det ikke været muligt for brugere at give deres bedømmelse af denne type apps, der ikke er tilgængelige og modtager opdateringer gennem App Store men via iOS-opdateringerne.

Men nu har Apple altså valgt - eller er blevet presset til - at iPhones præinstallerede apps, skal have samme mulighed for at få kritik og ros fra borgerne som alle andre udvikleres apps. Det stiller alt andet lige også alle parter mere ens, og det er nok hele pointen med ændringen. Apple er under beskydning for at favorisere egne apps ved at have ulige vilkår i App Store. Med det nye tiltag forsvinder en lille del af denne forskel på Apples egne og alle andres apps.

Et hak i selvforståelsen

Til gengæld må Apple så også i flere tilfælde indstille sig på at få noget af et hak i selvforståelsen, for det er ikke ligefrem positive kommentarer kunderne har til visse af Apples ellers højt profilerede apps.

En app som Podcast ligger i skrivende stund på karakteren 1,8 ud af 5 med en meget stor overvægt af utilfredse anmeldelser i den amerikanske App Store. I den danske App Store er der generelt giver for få bedømmelser til at det giver et retvisende billede i øjeblikket. Kort klarer sig lidt bedre med 3,4 ud af 5, mens Noter til gengæld er oppe på 4,0 ud af 5. Det generelt billede er dog at brugerne ikke er udpræget tilfredse med ret mange af Apples præinstallerede apps.

Måske vil Apple nu lytte mere til brugernes behov

Der er altså en meget stor kontrast mellem alle de rosende ord Apple bruger om egne apps, når de præsenterer nye udgaver af iOS, og hvad brugerne mener. Man kunne være lidt fræk og konkludere, at Apple måske har en tendens til at leve i sin egen verden, hvor alt hvad Apple gør er det bedste og i brugernes interesse, mens brugerne ikke nødvendigvis knuselsker alle Apples valg.

Lad os håbe, at muligheden for at bedømme Apples egne præinstallerede apps vil føre til at Apple lægger selvforståelsen lidt på hylden, og lytter lidt mere til brugernes behov og kommentarer, nu når Apple selvros ikke længere får lov at stå uimodsagt. Selvom ikke al kritik nødvendigvis er saglig, skulle man tro, at Apple har en interesse i at komme kritikken i møde, så folk bliver mere tilfredse. I hvert fald når kritikken er så massiv, som tilfældet er med Podcast-appen,

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.