Apple har udsendt en mail til alle amerikanske iTunes-brugere, der har foretaget mindst et in app-køb i App Store. I mailen forklarer Apple, at man kan anmode om af få refunderet sine penge, hvis købet er foretaget af en mindreårig uden forældrenes tilladelse.

Mailen er en del af et forlig Apple har indgået med de amerikanske myndigheder omkring in app-kæb foretaget af børn. Også i Danmark har der været stor fokus på børns brug af in app-køb, blandt andet fordi vi her på iPhoneguide har skrevet om mange forældre hvis konto er blevet lænset. Foreløbig er Apples tilbud om refusion kun gældende i USA.

Her er Apples mail (i min oversættelse):

Kære iTunes-konto ejer,

Apple er forpligtet til at yde forældre og børn en god oplevelse i App Store. Vi gennemgår indholdet i alle apps før vi tillader dem i vores butik, tilbyder en bred vifte af alderssvarende indhold, og har inkluderet forældrekontrol i iOS at gøre det nemt for forældre at begrænse eller deaktivere adgang til indhold.

Vi har hørt fra nogle kunder, at det var for let for deres børn at foretage in app-køb. Som et resultat af det, har vi forbedret kontrollen for forældre, så de bedre kan styre deres børns indkøb, eller begrænse dem helt. Derudover tilbyder vi refunderinger i visse tilfælde.

Vores registreringer viser, at du har lavet nogle in app-køb, og hvis nogen af ​​disse var uautoriserede køb af en mindreårig, kan du være berettiget til en refusion fra Apple.
Følg nedenstående trin for at indsende en anmodning om refusion:
• Find din in app-køb historik. Tjek din e-mail for iTunes kvitteringer eller brug en computer til at logge ind på din iTunes-konto og se din købsoversigt.
• Brug dette link for at indsende din anmodning om refusion til Apple.
• Giv de ønskede oplysninger og vælg "Refund for In-App Purchases made by a minor" i Detalje-afsnittet.

Apple vil gennemgå din anmodning og kontakte dig via e-mail angående din refusionstatus. Alle anmodninger om tilbagebetaling skal indsendes senest 15. April 2015.

Hvis du har spørgsmål eller brug for yderligere hjælp med din anmodning om refusion, skal du kontakte Apple.

Vil vide mere om forældrekontrol i iOS, bedes du se denne artikel.

Tak.
Apple

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.