Kort efter at de første heldige brugere modtog deres Apple Watch kom det frem, at der kunne være problemer med urets pulsmåler og kontakt med huden, hvis man havde tatoveringer på det sted, hvor uret skulle sidde. Specielt hvis der var tale om mørke og mættede tatoveringer.

Apple bekræfter dette officielt i et support-dokument: "Permanente eller midlertidige ændringer i huden, såsom tatoveringer, kan også have indflydelse på Apple Watch's pulsmåler og evnen til at registrere kontakt med bærerens hud."

Årsagen er ifølge Apple, at lyset fra sensoren der sidder på undersiden ikke kan trænge i gennem visse tatoveringer. Det afhænger dog helt af hvilken blæk, der er brugt, hvordan mønsteret er, og hvor mættet farverne er. Sensorerne på undersiden af uret virker ved at sende grønt og infrarødt lys mod huden og måle refleksionen. Det er dette lys, som tatoveringerne altså kan forstyrre.

Hvor udbredt problemet reelt er, vides ikke. Men det er i hvert fald værd at have i baghovedet inde man købe uret. Er man tatoveret på håndledene, bør man nok prøve uret på, inden man køber det.

Apple har ikke nogen løsning på problemet, hvorfor man altså må leve med, at en håndledstatovering kan forhindre Apple Watch i at virke optimalt.