Apple sidder stadig solidt på smartphonemarkedet i USA. I løbet af de sidste tre måneder, har Apple endda øget markedsandelen således at 40,6% af alle amerikanske smartphones nu er en iPhone, skriver comScore. Apple er dermed klart den største på det amerikanske marked. Samsung er nummer to med 25,4% og Motorola nummer tre med 7%. Begge disse går også frem. På de to næste pladser er HTC og LG, der begge går tilbage. Microsoft er ikke med i top 5.

Tallene for Danmark er stort set identiske. 4 ud af 10 danskere har en iPhone, mens omtrent halvt så mange har en Samsungmobil.

Lægger man alle Android-producenterne sammen bliver Apple dog overgået idet Android samlet set har 52,2% af markedet. Microsoft har 3,2%. Både Apple, Android og Microsoft øger deres markedsandel på bekostning af BlackBerry. Bortset fra at BlackBerrys kunder siver til de tre andre plaforme, begynder det at se ud til, at markedet er ved at have stabiliseret sig - og at Apple og Android stort set har delt i porten. Microsoft har i hvert fald ikke det helt store held med at få øget deres markedsandele til et niveau på linje med de to store.

Specielt blandt de unge, har Apple godt fat. En lignende undersøgelse for nylig viste at 55% af alle amerikanske teenagere har en iPhone.

Tallene i undersøgelsen er ikke salgstal, men tal for antallet af telefoner i befolkningen. Ændringer i salget vil derfor være længere tid om at vise sig, da der jo til enhver tid findes en eksisterende pulje af enheder i befolkningen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.