Apple vil holde fast i at bruge Lightning-porten i iPhonen så langt frem i tiden, som analytikeren Ming-Chi Kuo kan se. Kuo kan ikke se nogle tegn på, at Apple har intentioner om at skifte til USB-C foreløbig.

Hvor resten af industrien, og Apple selv i produkter som MacBook'en og iPad'en, er enige om at USB-C er det bedste valg, holder Apple altså fast i at iPhonen skal have sin helt egen connector, som ikke findes andre steder, og som Apple har kontrol over.

Apple begejstring for Lightning skal ses i lyset af, at det er en teknologi, som Apple bestemmer over. Derved kan Apple kræve licensbetaling for de tredjepartsproducenter, der vil lave tilbehør baseret på Lightning. USB-C er omvendt en fri og åben standard, så her kan Apple ikke få en del af kagen.

Der er også enkelte tekniske argumenter for Lightning. Blandt andet har Lightning en højere specifikation for vandtæthed end USB-C. Lightning er også en anelse mindre og mere holdbar end USB-C.

Enormt økosystem at tage hensyn til

Udover Apples indtjening på licenser til Lightning, er det væsentligste argument for at holde fast i Lightning, at der findes et enormt økosystem af Lightning-produkter, der vil blive ubrugelige, hvis Apple udfaser Lightning. Omvendt er det i dag enormt forvirrende at for eksempel iPad Air og iPhonen ikke benytter samme opladestik.

Uanset hvad, ser Kuo altså ingen tegn på at Apple vil skifte væk fra Lightning de næste år. Og hvis det sker, bliver det formodentigt til en rent trådløs løsning.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.