Apple er i USA blevet ramt af et gruppesøgsmål over tastaturet i de seneste udgaver af MacBook og MacBook Pro. Det er udgaver med det ultra tynde såkaldte butterfly-tastatur, der er tale om. I søgsmålet hævdes det, at tastaturet er "tilbøjeligt til at gå i stykker" hvilket resulterer i taster der ikke reagerer og andre problemer. Det anføres yderligere at tastaturet er produceret på en måde så støv eller andre urenheder der samler sig under tasterne får dem til at holde op med at virke. Dermed kan computeren ikke bruges til et af dens dens hovedformål - at skrive på. Det er i mange tilfælde særligt mellemrumstasten, den er gal med.

Ifølge søgsmålet har tusindevis at brugere oplevet problemet og der fremhæves 20 tilfælde delt på Apples supportforum og andre steder. Søgsmålet citerer derudover en underskriftindsamling om problemet der har mere end 20.000 underskrivere. Sagsøgerne hævder desuden at Apple er bekendt med problemet og at de ikke har sørget for at få det løst. Det eneste Apple har gjort er at lave et supportdokument med en vejledning til hvordan men renser tastaturet.

Sagsøgerne kræver at Apple kompenserer for de problemer det har medført. Enten ved at betale for reparationer eller ved at erstatte folks MacBooks.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.