Apple har meddelt, at de ændrer på deres iCloud-abonnementer. Alt efter hvordan man ser på det, har de sænket priserne - eller inkluderet mere data til den samme pris. Uanset hvad er den effektive pris per GB faldet.

Mulighederne

De gratis 5 GB er der ikke blevet pillet ved. Alle kunder får fortsat 5GB gratis iCloud-lagerplads per konto.

Den billigste løsning der koster 7 kroner per måned, er til gengæld blevet opgraderet fra 20 GB til 50 GB. Det vil sige at den effektive pris per GB er faldet til under det halve. Fra 35 øre/GB til 14 øre per GB.

Ønsker man mere plads er næste tilbud fortsat 200 GB. Her er prisen til gengæld sænket fra 29 kr per måned til 25 kr per måned. Per GB er det et fald fra 14,5 øre til 12,5 øre.

Sidste mulighed er at købe 1TB. Førhen var der mulighed for både 500 GB og 1 TB, men de er blevet slået sammen, så man får 1 TB for samme pris som man før gav for 500 GB. Her er den effektive pris altså blevet halveret. Prisen er er 69 kr per måned. Det svarer til 6,9 øre per GB.

Ikke gældende endnu

Prisnedsættelsen betyder, at Apples iCloud-lagerplads nu er på niveau med både Google Drive og Dropbox, mens Microsoft OneDrive stadig er billigere.

Opdatering 31/8-16: Apple har tilføjet mulighed for 2TB for 139 kr/måned.