Her til aften har Apple præsenteret iPhone X. Det er Apples mest innovative iPhone nogensinde. iPhone X kommer i et helt nyt design hvor både forsiden og bagsiden er lavet udelukkende i glas - det mest holdbare glas i en smartphone nogensinde. Langs kanten er der et kraftigt poleret bånd af rustfrit stål i kirurgisk kvalitet. På forsiden er Hjem-knappen forsvundet og skærmen fylder stort set hele forsiden. iPhone X måler 143,6 mm x 70,9 mm. Den er 7,7 mm tyk og vejer 174 gram.

"I over et årti har vi haft til hensigt at skabe en iPhone, hvor skærmen fylder det hele. iPhone X er realiseringen af denne vision," udtaler Jony Ive, Apples Chief Design Officer. "Da vi lancerede iPhone for ti år siden, revolutionerede vi mobiltelefonen med Multi-Touch. iPhone X markerer en ny æra for iPhone – hvor enheden forsvinder helt ind i oplevelsen."

Bemærk at "iPhone X" skal udtales som "iPhone 10", da X'et er romertallet 10.

Skærmen sætter nye standarder

iPhone X har en ny højopløselig Super Retina skærm på 5,8 tommer der går næsten helt ud til kanten hele vejen rundt - bortset fra i toppen, hvor der er en udskæring til diverse sensorer og kameraet. Skærmens opløsning er 2.436 x 1.125 pixels med en pixeltæthed på 458 ppi.

Skærmen er af OLED-typen med fantastiske farver, ægte sort, et kontrastforhold på 1:1.000.000 og understøttelse af et bredt farveområde med den bedste farvestyring man kan finde i en smartphone.

Skærmen understøtter Dolby Vision og HDR10, der tilsammen får foto- og videoindhold til at se endnu bedre ud. Skærmen har desuden True Tone, der automatisk justerer skærmens hvidbalance, så den passer til det omgivende lys og giver en mere naturlig og papirlignende visuel oplevelse.

Den mest effektive smartphone-chip nogensinde

Hjernen i iPhone X er chippen "A11 Bionic" med seks kerner. Det er den mest effektive og intelligente chip i en smartphone nogensinde, hævder Apple. Den har op til 70 % større ydeevne end A10 Fusion-chippen i iPhone 7. A11 Bionic indeholder også en Apple-designet GPU med tre kerner, der giver op til 30 % hurtigere grafisk ydeevne end den forrige chip-generation.

A11 Bionic er desuden mere energieffektiv så iPhone X får to timers længere batteritid.

Avancerede kameraer

Kameraet på forsiden af iPhone X er et 7 megapixel såkaldt TrueDepth-kamera med automatisk billedstabilisering og præcis justering af eksponering. Det understøtter Apples Portræt-funktion med dybdeskarphedseffekt.

Kameraet på bagsiden er et nydesignet dobbelt 12-megapixel kamerasystem med dobbelt optisk billedstabilisering. De to kameraer har en blændeåbning på ƒ/1,8 henholdsvis ƒ/2,4. Kameraet på bagsiden har et nyt farvefilter, pixels med større bitdybde og en forbedret billedsignalprocessor designet af Apple. Det resulterer i avanceret pixelbehandling, optagelse i et bredt farveområde, hurtigere autofokus ved lav belysning og bedre HDR-billeder. En ny True Tone Flash med fire LED-dioder giver dobbelt så høj ensartethed i forbindelse med belysning og indeholder Slow Sync, hvilket giver mere ensartet belysning af baggrunde og forgrunde.

Det nye kamera giver også videooptagelser af den højeste kvalitet nogensinde i en smartphone, med bedre videostabilisering, 4K-video med op til 60 billeder per sekund og 1.080p slowmotion med op til 240 billeder per sekund.

Ansigtsgenkendelse erstatter fingeraftrykslæseren

iPhone X har ingen hjem-knap og dermed ingen fingeraftrykslæser. I stedet godkendes brugeren via ansigtsgenkendelse - eller det Apple kalder Face ID. Det sker ved hjælp af det avancerede TrueDepth-kamerasystem på forsiden. Det består af en punktprojektor, et infrarødt kamera og infrarød belysning. iPhone X's avancerede "A11 Bionic"-processor kan via data fra disse sensorer nøjagtig kortlægge og genkende et ansigt.

Face ID låser kun iPhone X op, når man kigger på den. Det neurale netværk, der styrer tingene, har gennemgået omfattende træning og er designet til at forhindre snyd via fotografier eller masker.

Trådløs opladning via Qi-standarden

iPhone X får mulighed for trådløs opladning via den etablerede Qi-standard. Man vil således kunne oplade iPhone X via eksisterende Qi-opladere. Næste år lancerer Apple deres egen trådløse oplader baseret på deres egen videreudvikling af Qi-teknologi kaldet AirPower. Med AirPower-opladen kan man oplade op til tre enheder på samme tid.

iPhone X kan også hurtigoplades. 50% på 30 minutter. Læs mere om hvad det kræver her: De tre nye iPhones kan hurtigoplades på 30 minutter

Pris og tilgængelighed

iPhone X fås i to forskellige farver: Sølv og space grey. Man kan vælge mellem 64GB til 8.899 kroner og 256GB til 10.249 kroner.

iPhone X kan forudbestilles fra fredag den 27. oktober. Den kommer til salg i butikkerne fredag den 3. november.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.