Apple har præsenteret iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max, der er de kraftigste iPhones nogensinde og formodentligt også verdens kraftigste smartphones overhovedet. iPhone 12 Pro-modellerne har et nyt design og Super Retina XDR-skærme fra kant til kant, den største nogensinde på iPhone, og skærmen beskyttes af det helt nye Ceramic Shield-frontcover, som giver den største forbedring af holdbarheden, der nogensinde er set på iPhone.

De to iPhones er bestykket med Apples A14 Bionic-chip, der er den hurtigste chip i en smartphone nogensinde og muliggør imponerende beregningsbaserede fotograferingsfunktioner, herunder det helt nye Apple ProRAW, som giver bedre kreativ kontrol over billeder, og den første end-to-end Dolby Vision-videooplevelse med op til 60 billeder pr. sekund.

De nye Pro-kamerasystemer omfatter et fleksibelt ultravidvinkelkamera, et telekamera med endnu længere brændvidde på iPhone 12 Pro Max og nye vidvinkelkameraer. iPhone 12 Pro-modellerne introducerer desuden en ny LiDAR-scanner til augmented reality-oplevelser og MagSafe, som tilbyder effektiv trådløs opladning og et helt nyt økosystem af tilbehør, der nemt fastgøres på iPhone.

Nyt design

Dette suppleres af et elegant bånd i rustfrit stål kombineret med præcisionsskåret bagside i mat glas. De fås i fire finisher i rustfrit stål: Grafitgrå, sølv, guld og stillehavsblå. En nyhed er, at glasset består at det Apple kalder Ceramic Shield, som sikrer markant større robusthed og gør glasset fire gange mere holdbart, hvis smartphonen tabes.

Skærmene går fra kant til kant med smalle kanter i velkendte størrelser. 6,1" for iPhone 12 Pro og 6,7" for iPhone 12 Pro Max. Skærmen er en Super Retina XDR-skærm med farvestyring i hele systemet, som sikrer branchens bedste farvegengivelse. Desuden har iPhone 12 Pro Max den største skærm nogensinde på en iPhone og den højeste opløsning med næsten 3,5 millioner pixels. Disse OLED-skærme bringer HDR-videoindhold til live og har en maksimal lysstyrke på 1.200 nits.

iPhone 12 Pro-modellerne har branchens bedste IP68-klassificering, som betyder, at de tåler nedsænkning i op til 6 meter dybt vand i op til 30 minutter og er beskyttet mod hverdagens spilduheld, herunder kaffe og sodavand.

De fire farver som iPhone 12 Pro kommer i.

Lynhurtig A14-processor

De nye iPhone er bestykket med Apples nye A14 Bionic-chip. Det er den første chip i smartphoneindustrien, som er baseret på 5-nanometerprocessen. A14 Bionic er hurtigere og mere effektiv end nogensinde før og har CPU og GPU, som er op til 50 procent hurtigere end de hurtigste chips fra konkurrenterne.

Det giver spiloplevelser af konsolkvalitet og effektiv beregningsbaseret fotografering med mere og sikrer samtidig god batteritid. A14 Bionic er udstyret med en 16-core Neural Engine – som giver 80 procent bedre ydeevne – der kan gennemføre 11 billioner handlinger pr. sekund, så der opnås forbedret ydeevne på selv de mest intense maskinlæringsmodeller.

Forbedret kamerasystem

De to Pro-modeller har - selvfølgelig - de bedste kameraer nogensinde i en iPhone. Kamerasystemet drives af A14 Bionic som sammen med den nye billedsignalprocessor (ISP) sikrer bedre billedkvalitet og muliggør effektive beregningsbaserede fotograferingsfunktioner, der ikke er mulige med traditionelle kameraer.

iPhone 12 Pro-modellerne er desuden udstyret med det nye Apple ProRAW, som kommer senere i år. Det kombinerer Apples billedbehandling med flere billeder og computerbaserede fotografering med RAW-formatets alsidighed.

iPhone 12 Pro er udstyret med vidvinkelkamera med et objektiv med syv linser og ƒ/1.6-blænde – det hurtigste nogensinde på en iPhone – som giver 27 procent bedre ydeevne i svag belysning for både billeder og video, ultravidvinkelkamera med 120-graders synsfelt, som er perfekt til at få mere af motivet med ved ekstreme nærbilleder eller storslåede landskaber, og telekamera med en brændvidde på 52 mm, som hjælper med at indramme portrætter og giver 4x optisk zoom.

iPhone 12 Pro Max går skridtet videre. Det nye vidvinkelkamera med ƒ/1.6-blænde har en 47 procent større sensor med 1,7 μm pixels, som giver en forbedring på hele 87 procent ved forhold med svag belysning. Desuden finder man det imponerende ultravidvinkelkamera og et telekamera med en brændvidde på 65 mm, som giver større fleksibilitet ved nærbilleder og tættere beskæring. Dette system giver tilsammen 5x optisk zoom.

iPhone 12 Pro-modellerne er de første kameraer og de eneste enheder i verden, der giver en end-to-end-oplevelse for HDR-video med Dolby Vision, op til 60 billeder pr. sekund og endnu bedre videostabilisering til produktioner af biograflignende kvalitet. Dolby Vision-graduering behandles live og fastholdes under redigering i både Fotos-appen og iMovie og kommer til Final Cut Pro X senere i år. Dolby Vision udnytter Super Retina XDR-skærmen til at opnå en fantastisk kontrast under optagelse og videoafspilning, og brugerne kan dele deres videoer med eksterne enheder med understøttelse af AirPlay op til 4K Dolby Vision.6

Pro-linjen suppleres af en helt ny LiDAR-scanner, der gør det muligt at måle lysafstanden og bruge oplysninger om pixeldybde for en scene. Denne teknologi giver hurtigere og mere realistiske AR-oplevelser og forbedrer autofokus med 6x ved motiver med svag belysning, så resultatet er større præcision og kortere lukkertid for billeder og videoer. Den avancerede hardware giver sammen med den effektive Neural Engine i A14 Bionic også mulighed for portrætter i Nat-tilstand med rendering af en flot bokeh-effekt i svag belysning.

5G

iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max understøtter begge 5G for hurtigere downloads og uploads, videostreaming i højere kvalitet etc. Apple har desuden udstyret telefonerne med en såkaldt Smart Data-tilstand, som forlænger batteritiden ved intelligent at vurdere 5G-behovet og afbalancere dataforbrug, hastighed og effekt i realtid.

Nyt tilbehør med MagSafe

MagSafe forbedrer den trådløse opladning og giver dermed en bedre og mere effektiv oplevelse og introducerer et økosystem med tilbehør, der er nemt at fastgøre, og som er det perfekte supplement til iPhone 12 Pro-modellerne. MagSafe sikrer en unik oplevelse med iPhone, og magneterne ved spiralen til trådløs opladning giver optimal justering og effektivitet, så MagSafe forbindes perfekt med iPhone hver eneste gang. MagSafe-opladere giver en effektiv strømforsyning på op til 15 W og kan stadig bruges sammen med eksisterende Qi-kompatible enheder. Opladningsløsninger omfatter MagSafe-opladeren og MagSafe Duo-opladeren til brug med iPhone og Apple Watch, og desuden finder man nye etuier i silikone, læder og gennemsigtige udgaver, der nemt kan fastgøres bag på iPhone, og en kortholder i læder.

MagSafe skal købes separat.

Priser og tilgængelighed

iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max fås som modeller med 128 GB, 256 GB og 512 GB i grafitgrå, sølv, guld og stillehavsblå fra henholdsvis 8.899 kroner og 9.699 kroner.

iPhone 12 Pro kan forudbestilles fra kl. 14 fredag den 16. oktober med levering fra fredag den 23. oktober. Forudbestilling af iPhone 12 Pro Max starter kl. 14 fredag den 6. november med levering fra fredag den 13. november.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.