Apple har præsenteret iPhone 12 og iPhone 12 mini med 5G-teknologi og nyt design. Begge modeller har store Super Retina XDR-skærme fra kant til kant, og et nyt Ceramic Shield-frontcover, der giver bedre holdbarhed.

De to iPhones har den nye, lynhurtige A14-chip, der er den hurtigste chip nogensinde i en smartphone. Med iPhone 12 introduceres også MagSafe, der tilbyder effektiv trådløs opladning.

Nyt design

iPhone 12 og iPhone 12 mini kommer i et nyt kantet design, der bringer tankerne tilbage pop den ikoniske iPhone 4 og fås i fem aluminiumfinisher: Blå, grøn, sort, hvid og rød.

Skærmstørrelsen på de to iPhones er 6,1" for iPhone 12 og 5,4" for iPhone 12 mini. iPhone 12 mini er ifølge Apple den mindste, tyndeste og letteste 5G-smartphone i verden, og den mindste iPhone i mange år. Begge modeller har som sagt fået et nyt design med flad kant og aluminiumskabinet. Nyt er også det, som Apple kalder Ceramic Shield-frontcover. Det er en særlig type glas, som har fået en speciel behandling, så det bliver mere holdbart og modstandsdygtigt over for fald.

Selve skærmen er en Super Retina XDR-skærm, der går endnu længere ud til kanterne end på tidligere modeller. Begge modeller har IP68-klassificering for vandbestandighed ned til 6 meters dybde i op til 30 minutter og er beskyttet mod hverdagens spild, herunder kaffe og sodavand.

5G

iPhone 12 og iPhone 12 mini understøtter begge 5G for hurtigere downloads og uploads, videostreaming i højere kvalitet etc. Apple har desuden udstyret telefonerne med en såkaldt Smart Data-tilstand, som forlænger batteritiden ved intelligent at vurdere 5G-behovet og afbalancere dataforbrug, hastighed og effekt i realtid.

Nyt avanceret dobbeltkamera-system

iPhone 12 og iPhone 12 mini leverer kraftfulde funktioner til beregningsbaseret fotografering, der drives af A14 Bionic og et nyt dobbeltkamera-system. Kamerasystemet er udstyret med et ultravidvinkelkamera og et nyt vidvinkelkamera med en ƒ/1,6-blænde – det hidtil hurtigste på iPhone - hvilket giver 27 % mere lys.

Kort fortalt vil man med de nye iPhones opleve lysere billeder og bedre kontrast i billeder, der er taget i svag belysning med Nat-tilstand, og mere tekstur og mindre støj i Deep Fusion-fotos. Smart HDR 3 bruger maskinlæring til intelligent justering af hvidbalance, kontrast, tekstur og mætning af et foto, så du får mere naturlige billeder.

iPhone 12 er udstyret med det første kamera, der optager HDR-video med Dolby Vision, og det er den første og eneste enhed i verden, der kan give en komplet Dolby Vision-oplevelse. Det vil sige at man kan optage, redigere og dele videoer i biografkvalitet på iPhone. Dolby Vision-grading behandles live under optagelsen og bibeholdes under redigering, uanset om det er i appen Fotos eller i iMovie.

Begge modeller har nu også forbedret filmisk videostabilisering, endnu mere virkelighedstro selfie-videoer med Dolby Vision og Nat-tilstand i tidsforløb. Det giver længere eksponeringstider, som sikrer skarpere videoer, bedre lysspor og mere jævn eksponering i scenarier med svag belysning, når de bruges sammen med et stativ.

Lynhurtig A14-processor

De nye iPhone er bestykket med Apples nye A14 Bionic-chip. Det er den første chip i smartphoneindustrien, som er baseret på 5-nanometerprocessen. A14 Bionic er hurtigere og mere effektiv end nogensinde før og har CPU og GPU, som er op til 50 procent hurtigere end de hurtigste chips fra konkurrenterne.

Det giver spiloplevelser af konsolkvalitet og effektiv beregningsbaseret fotografering med mere og sikrer samtidig god batteritid. A14 Bionic er udstyret med en 16-core Neural Engine – som giver 80 procent bedre ydeevne – der kan gennemføre 11 billioner handlinger pr. sekund, så der opnås forbedret ydeevne på selv de mest intense maskinlæringsmodeller.

Nyt tilbehør med MagSafe

Med iPhone 12 lancerer Apple også en ny magnetisk oplader, der hæfter bag på iPhonen rundt om den trådløse opladningsspole. MagSafe-opladere leverer effektivt op til 15 W strøm, mens de stadig passer til eksisterende Qi-kompatible enheder. Opladningsløsninger omfatter MagSafe-oplader og MagSafe Duo-oplader til brug med iPhone og Apple Watch.

MagSafe skal købes separat.

Priser og tilgængelighed

Forudbestillinger til iPhone 12 begynder fredag den 16. oktober, og de er tilgængelige fra fredag den 23. oktober. iPhone 12 mini kan forudbestilles fra fredag den 6. november og fås i butikkerne fra fredag den 13. november.

iPhone 12 og iPhone 12 mini fås i 64 GB, 128 GB og 256 GB i blå, grøn, sort, hvid og rød med vejledende priser fra hhv. 6.999 kroner og 6.199 kroner.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.