Apples vicepresident of Apple Pay, Jennifer Bailey, oplyser at Apple arbejder på hurtigt at kunne udbrede Apple Pay til flere lande i Europa og Asien. Det skriver TechCrunch. Apples mål er at kunne tilbyde Apple Pay på "alle væsentlige markeder" som Apple er involveret i.

Bailey nævner ikke nogle lande specifikt, men løfter lidt af sløret for, hvad Apple kigger på. Først og fremmest er det markedets størrelse med hensyn til Apples produkter. Det vil sige hvor mange Apple brugere der er i landet. Apple kigger også på antallet at trådløse betalingsterminaler samt på hvor mange folk der bruger betalingskort.

Det helt store spørgsmål er, om Danmark eller Skandinavien kan regnes som et væsentligt marked for Apple. Apples markedsandel er i hvert fald høj, og udbredelsen af trådløse terminaler og folks villighed til at betale med kort er endnu højere. Det at Apple har kontor og ansatte i Danmark må betyde at det danske marked er relevant for Apple, og at Danmark dermed er på listen over de lande, hvor Apple ønsker at udbrede Apple Pay. Det afgørende er nok snarere i hvor høj grad de danske banker der med op ideen.

I øjeblikket er Apple Pay tilgængelig i seks kande: USA, Canada, Storbritanien, Australien, Kina og Singapore. Derudover er det bekræftet at Spanien og Hongkong får Apple Pay i løbet af i år. Andre rygter peger på Frankrig og Brasilien.