I forbindelse med fremlæggelsen af det seneste kvartalsregnskab oplyste Apple i går aftes (dansk tid), at de har planer om at lancere Apple Pay i Danmark inden årets udgang - i øvrigt sammen med Sverige og Finland. Dermed kommer Danmark med i den lille eksklusive kreds af lande, hvor man kan betale via Apple Pay.

Sådan fungerer Apple Pay

Med Apple Pay kan man bruge en nyere iPhone eller Apple Watch til at betale med i fysiske butikker såvel som på nettet. Det foregår ved at man først indtaster sine kreditkortoplysninger i Wallet-appen. Når man fremover vil betale i en butik holder man sin iPhone eller Apple Watch hen til kreditkortterminalen og godkender købet med fingeren via TouchID. På nettet vælger man Apple Pay som betaling og godkender igen via TouchID. Nemmere kan det ikke blive.

Sikkerheden er i top

Apple Pay er ikke blot nemmere at bruge end normale kreditkort. Det er også mere sikkert. Hverken sælger eller Apple får adgang til ens kreditkortoplysninger såsom kortnummer eller navn. Kommunikationen sker via krypterede såkaldte tokens, der alene fortæller sælger, at køber har et fungerende kreditkort, og sørger for at overførslen afregnes korrekt. Apple gemmer ikke oplysninger om transaktionen på deres servere, så et køb vil aldrig kunne spores tilbage til ens person.

Da Apple Pay ikke er et kreditkort i sig selv, men binder sig op på kundernes eksisterende kort, kræver det at Apple laver en aftale med hver enkelt bank. Derfor er det heller ikke sikkert at alle danske banker er med fra start. Måske vil det kun være en enkelt af de store banker, eller også sker det via et samarbejde direkte med kreditkortudbydere som vi har set det i flere lande.

Uanset hvordan det så kommer til at ske, er vi i hvert fald nu med på vognen.