Apple har præsenteret en ny mobil betalingsløsning kaldet Apple Pay. Med Apple Pay kan man bruge sin iPhone 6 eller Apple Watch til at betale med i fysiske butikker såvel som på nettet.

Helt konkret foregår det sådan, at man indtaster sine kreditkortoplysninger i PassBook - enten manuelt eller ved at tage et billede af sit kreditkort. Når man vil betale holder man sin iPhone eller Apple Watch hen til kreditkortterminalen og godkender købet med fingeren via TouchID. På nettet vælger man Apple Pay som betaling og godkender igen via TouchID. Nemmere kan det ikke blive.

Sikkerheden er i top

Apple Pay er ikke blot nemmere at bruge end normale kreditkort. Det er også mere sikkert. Hverken sælger eller Apple får adgang til ens kreditkortoplysninger såsom kortnummer eller navn. Ens køb gemmes i PassBok, men deles ikke med andre. Kommunikationen sker via krypterede såkaldte tokens, der alene fortæller sælger, at køber har et fungerende kreditkort, og sørger for at overførslen afregnes korrekt. Apple gemmer ikke oplysninger om transaktionen på deres servere, så et køb vil aldrig kunne spores tilbage til ens profil.

Bliver ens telefon stjålet kan man via Find My Phone spære brugen af den, så en finder ikke vil kunne bruge en kreditkort - hvilket jo også kræver at vedkommende har din finger.

Virker kun i USA til at starte med

Når løsningen går i luften til oktober, vil den kun være amerikanerne der er med på vognen. Fra starten er VISA, MasterCard og Amex med, og man vi kunne betale i mere end 220.000 fysiske butikker i USA - samt selvfølgelig online på en lang række hjemmesider.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.