Apple oplyser, at de investerer over de kommende retret år mere end 1 milliard euro i et nyt European Silicon Design Center i den tyske by München. Det nye forsknings- og udviklingscenter skal fokusere på 5G og fremtidige trådløse teknologier såsom udvikling af Apples egne modems. Apples nye center bliver Europa største forsknings- og udviklingscenter for trådløse halvlederteknologi og software til mobilindustrien.

München er i forvejens Apples største teknologi-hub i Europa med omkring 1.500 ingeniører fra 40 lande, der arbejder på blandt andet design af chips til strømstyring, applikationsprocessorer og trådløs teknologier. Altsammen arbejde, der indgår i Apple udvikling af egne systemchips.

Det nye center bliver på 30.00 kvadratmeter og kommer til at ligge i Karlstrasse i det centrale München. Indflytningen begynder i 2022. Som alle Apples andre kontorer, vil det køre på 100% fornybar energi.

Apple har de seneste fem år handlet med tyske virksomheder for over 15 milliarder euro. Blandt de mere prominente er chipproducenten Infineon og batterivirksomheden Varta.