Apple oplyser, at de investerer over de kommende retret år mere end 1 milliard euro i et nyt European Silicon Design Center i den tyske by München. Det nye forsknings- og udviklingscenter skal fokusere på 5G og fremtidige trådløse teknologier såsom udvikling af Apples egne modems. Apples nye center bliver Europa største forsknings- og udviklingscenter for trådløse halvlederteknologi og software til mobilindustrien.

München er i forvejens Apples største teknologi-hub i Europa med omkring 1.500 ingeniører fra 40 lande, der arbejder på blandt andet design af chips til strømstyring, applikationsprocessorer og trådløs teknologier. Altsammen arbejde, der indgår i Apple udvikling af egne systemchips.

Det nye center bliver på 30.00 kvadratmeter og kommer til at ligge i Karlstrasse i det centrale München. Indflytningen begynder i 2022. Som alle Apples andre kontorer, vil det køre på 100% fornybar energi.

Apple har de seneste fem år handlet med tyske virksomheder for over 15 milliarder euro. Blandt de mere prominente er chipproducenten Infineon og batterivirksomheden Varta.

Scroll ned for at se kommentarer