Apple meddeler, at der er solgt 9 millioner iPhones i den første weekend efter lanceringen. Dette skal sammenlignes med at der blev solgt godt 5 millioner iPhone 5 i den første weekend sidste år. For at sætte tallet endnu mere i perspektiv, så solgte Nokia i hele årets andet kvartal 7,4 millioner Lumia-smartphone, mens Samsung var hele 4 uger om at nå 10 millioner solgte enheder efter lanceringen af Galaxy S4. Salgstallene svarer til, at der er blevet solgt 35 iPhones i sekundet i de første tre dage.

Al snak om, at Apple med vilje har begrænset udbuddet af iPhones for at skabe opmærksomhed, må derfor arkiveres som forkerte. Apple er ganske enkelt løbet tør for iPhones, fordi de bliver revet væk i en fart som ingen smartphone tidligere har været i nærheden af.

"Dette er vores bedste iPhone-lancering nogensinde - mere end 9 millioner nye iPhones solgt - hvilket er ny rekord for salget i første weekend." udtaler Apples topchef Tim Cook. "Efterspørgslen på de nye iPhones har været helt utrolig, og selvom vi har solgt vores første ladning iPhone 5s, vil butikkerne fortsætte med at modtage nye forsyninger regelmæssigt. Vi sætter pris på alles tålmodighed, og arbejder hårdt på at producere nok nye iPhone til alle."

Apple oplyser også, at mere end 200 millioner enheder allerede har opdateret til iOS 7. Det gør det til verdens hurtigste softwareopgradering nogensinde.

De gode salgstal har fået Apple til at opjustere deres forventinger til kvartalresultatet. Apple oplyser, at forventningerne nu ligger i den høje ende af de 34-37 milliarder dollars, de tidligere har forventet i omsætning i årets tredje kvartal. Apples aktie er steget 4% siden børsens åbning i dag.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.