Apple har fået patent på en ny Apple Watch-sensor, der kan måle om brugeren er velhydreret, det vil sige om man har drukket nok væske. Apple kalder opfindelsen pålidelig og elegant, og beskriver eksisterende metoder, hvor man for eksempel analyserer på en væskeprøve, som invasive, dyre eller upålidelige.

Apples sensor, der er den første af sin slags, er ikke-invasiv, men benytter i stedet elektroder, der rører ved huden og måler på svedens elektriske egenskaber såsom ledningsevne. Disse egenskaber er repræsentative for indholdet af elektrolytter i sveden, som igen er repræsentativt for hvor hydreret brugeren er. Er den elektriske ledningsevne i sveden høj, indikerer det højt indhold af elektrolytter der igen indikerer dehydrering - og omvendt.

Ifølge Apple er deres nye system, automatisk, kontinuerligt og pålideligt, hvilket gør det velegnet til brug under træning i forhold til styring af væskeindtag. I sidste ende vil det føre til bedre præstationer, men også gavne den generelle sundhed.

Som sædvanlig hører det med til historien, at et Apple-patent ikke nødvendigvis nogensinde havner i et af Apples produkter. Men det viser i det mindste, at Apple interesserer sig for området. Og lige netop funktionen i dette patent har et stor potentiale, så mon ikke vi får det at se før eller siden, når teknologin er moden til det.