Apple annoncerede i juni, at der var en nye Mac Pro på vej og lovede at den ville komme i løbet af efteråret. Det står i skrivende stund faktisk stadig på Apples danske hjemmeside. Det kommer ikke til at ske, for i en ny pressemeddelse meddeler Apple nu, at lanceringen sker i december uden dog at nævne den eksakte dato.

Designmæssigt minder den nye Mac Pro om den klassiske tower-baserede Mac, der kunne fås for år tilbage. Bare i et mere tidssvarende design. Den er lavet i aluminium og ud fra en ide om modulopbygning. Det er nemt at komme til indmaden og det er nemt at tilføje eller udskifte dele.

Processoren er en helt ny Intel Xeon med op til 28 kerner. Der er 12 RAM-slots og systemet understøtter op til 1,5 terabyte RAM og op til 8TB SSD. Grafikken fås op til AMD Radeon Pro Vega II Duo med 64GB RAM - de mest kraftfulde grafikkort på markedet.

Understøttelse af PCI er tilbage med otte interne slots i forskellige størrelser. Der er to 10GB Ethernet-porte, to Thunderbolt 3-porte, to USB--porte og 3.5mm audio minijack.

Den nye Mac Pro er, bedømt ud fra specifikationerne, altså en voldsom kraftig arbejdshest, der nok skal levere varen hos dem der har brug for den slags.

Ny skærm

Til at spille sammen med den nye Mac Pro har Apple også udviklet en ny skærm. I lighed med computeren er der tale om noget fra øverste hylde. Skærmen hedder Pro Display XDR.

Skærmen er en 6K Retina-skærm på 32 tommer med en opløsning på 6.016 x 3.384 pixels. Det er 20 million pixels og dermed er den den største Retina-skærm Apple nogensinde har lavet. 40% større end den i iMac 5K.

Skærmen har ultra høj lysstyrke, høj kontrastforhold og stor betragtningsvinkel samt en masse andre topspecifikationer. Ifølge Apple er det verdens bedste skærm. Skærmen fås i en basisudgave og med forskellige tilpasninger efter behov, der gør den endnu bedre.

Pris og tilgængelighed

  • Mac Pro med 8-core Xeon, 32GB RAM, Radeo Pro 580X, 256GB SSD: $5.999
  • Pro Display XDR fra $4.999

Apple har kun sendt mig de amerikanske priser.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.