Apple har lanceret en helt ny stationær Mac kaldet Mac Studio. Den kommer med M1 Max og den nye M1 Ultra, der leverer en hidtil uset ydeevne samt et bredt udvalg af tilslutningsmuligheder i et utroligt kompakt design. Apple har samtidig lanceret en ny skærm, der passer til, kaldet Studio Display. Den er på 27" og har 5K-opløsning.

Mac Studio er banebrydende inden for personlige computere, blandt andet fordi den får sin power fra M1 Max og den nye M1 Ultra, som er verdens stærkeste chip til en personlig computer. Den kommer i et utroligt kompakt design. Med Mac Studio kan brugere udrette ting, der ikke er muligt på nogen anden stationær computer, for eksempel rendering af enorme 3D-miljøer og afspilning af 18 ProRes-videostreams på samme tid. Det er der ingen anden computer i verden, der kan. Mac Studio sprænger også grænserne for grafikhukommelse på en stationær computer, idet den fås med op til 64 GB samlet hukommelse med M1 Max og op til 128 GB samlet hukommelse på systemer med M1 Ultra. SSD'en i Mac Studio leverer desuden en ydeevne på op til 7,4 GB/s og en kapacitet på op til 8 TB.

Nyt, kompakt design

Mac Studio er udført i ekstruderet aluminum i en kvadratisk form. Den måler under 20x20 cm og har en højde på under 10 cm. Den fylder med andre ord meget lidt, og kan derfor nemt stå under de fleste skærme. På bagsiden af Mac Studio er der fire Thunderbolt 4-porte til tilslutning af skærme og andre enheder, en 10 GB Ethernet-port, to USB-A-porte, en HDMI-port og et professionelt jackstik til lyd, så der kan tilsluttes hovedtelefoner med høj impedans eller eksterne forstærkede højttalere. Der er desuden indbygget Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.0. På forsiden er der to USB-C-porte og en SD-kortplads, så man nemt kan importere billeder og videoer. Mac Studio understøtter adskillige skærme på én gang – op til fire Pro Display XDR-skærme samt et 4K TV – med power nok til at vise næsten 90 millioner pixels.

Mac Studio har et innovativt temperaturstyringssystem, som bidrager til en exceptionelt høj ydeevne. Det unikke system med dobbeltsidede blæsere, præcist placerede luftstrømskanaler og mere end 4.000 perforeringer i kabinettets bagside og bund sørger for, at luften føres gennem de indvendige komponenter og er med til at afkøle de højtydende chips. Og fordi Apples chips er så effektive, kører Mac Studio utroligt støjsvagt, selv når den udfører de mest krævende opgaver.

Banebrydende ydeevne med M1 Max og M1 Ultra

Mac Studio er Apples hurtigste Mac til dato. Også hurtigere en Mac Pro. M1 Max og M1 Ultra giver exceptionel CPU- og GPU-ydeevne, mere samlet hukommelse end nogen anden Mac samt nye funktioner og muligheder, som ingen anden stationær computer kan præstere. M1 Ultra bygger videre på M1 Max og indeholder den helt nye UltraFusion-arkitektur, som forbinder halvlederbrikkerne i to M1 Max-chips, så der oprettes et SoC (system on a chip) bestående af 114 milliarder transistorer, hvilket er det største antal nogensinde i en chip til en personlig computer. Alt dette bidrager til en hidtil uset ydeevne i en personlig computer.

Ny skærm

Sammen med Mac Studio, har Apple lanceret en ny skærm: Studio Display, som komplementerer Mac Studio perfekt. Den kan også nemt tilsluttes enhver anden Mac-model. Den har en stor 27" 5K Retina-skærm, et 12 MP ultravidvinkelkamera med 'I fokus'-funktion samt et lydsystem med seks hi-fi-højttalere og rumlig lyd.

Med Studio Display får man et design med skærm fra kant til kant, smal ramme og et kabinet, der gemmer på en række avancerede funktioner i en slank profil. Ved hjælp af den indbyggede fod kan man ændre skærmens hældning med op til 30 grader.

Studio Display har 600 nits lysstyrke, bredere farveområde (P3) og understøttelse af mere end en milliard farver samt True Tone-teknologi, der automatisk justerer farvetemperaturen på skærmen i takt med ændringer i omgivelserne, så brugerne får en mere naturlig visuel oplevelse.

Studio Display er udstyret med en A13 Bionic-chip og giver fantastiske oplevelser via det særligt avancerede 12 MP ultravidvinkelkamera og lydsystem. Studio Display har også tre mikrofoner i studiekvalitet med særligt lav grundstøj. Den indeholder også et hi-fi-lydsystem med seks højttalere – det bedste, der nogensinde er lavet til Mac. Samlet set har Studio Display den bedste kombination af kamera og lydsystem, der nogensinde er set i en stationær computerskærm.

Studio Display har tre USB-C-porte, som leverer hastigheder på op til 10 GB/s, så hurtige eksterne enheder, lagringsenheder og netværksudstyr kan tilsluttes direkte til skærmen. En Thunderbolt-port gør det muligt for brugere at forbinde Studio Display og alle tilsluttede eksterne enheder til deres Mac ved hjælp af et enkelt kabel. Samme kabel tilfører også 96 W til en bærbar Mac-computer. Det betyder, at Studio Display også kan bruges til hurtig opladning af en 14" MacBook Pro. Derudover er det muligt at tilslutte op til tre Studio Display-skærme til en MacBook Pro for at få en helt fantastisk arbejdsstation til redigering eller animation.

Priser og tilgængelighed

Den nye Mac Studio og Studio Display kan bestilles fra og med i dag hus Apple (link).

Mac Studio fås fra 17.999 kroner i basiskonfigurationen. Andre konfigurationsmuligheder er tilgængelige.

Studio Display fås fra 13.999 kroner.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.